Simona Ionescu / Redactor Șef

Așteptarea a luat sfârșit, Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu sunt istorie

Așteptarea a luat sfârșit, Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu sunt istorie
Cel mai apreciat cooking show din România, Chefi la cuțite, vine la Antena 1 cu rețeta plină de surprize a celui de-al 13-lea sezon. Producătorii au anunțat data la care va începe difuzare, după luni întregi de emoții și filmări.

Procesele lor cu trustul Antenelor continuă, însă Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu sunt de acum istorie pentru acest post de televiziune. Ei au fost înlocuiți, cu succes, iar noul sezon al show-ului care i-a făcut mari vedete, va începe fără ei. Producătorii de la Antena 1 au anunțat data la care va începe difuzarea celui de-al 13-lea sezon Chefi la cuțite. Premiera va fi în data de 18 martie.

Chef Richard Abou Zaki, Chef Alexandru Sautner, Chef Ștefan Popescu și Chef Orlando Zaharia sunt cei patru jurați care aduc vasta lor experiență din domeniul gastronomic în platoul Chefi la cuțite, spațiul în care telespectatorii îi vor descoperi trăind împreună, pentru prima dată, bucuria audițiilor pe nevăzute, dar și tensiunea luptei pentru amulete.

noul chefi la cutite
Noul sezon Chefi la cuțite va avea premiera în 18 martie. Show-ul va avea în platou 4 noi jurați

Cu patru jurați noi, sezonul 13 Chefi la cuțite va duce competiția gastronomică la un nou nivel. Întrecerea între jurați se anunță încărcată de tensiune, formatul show-ului urmând să dezvăluie noi reguli care vor face și mai intense luptele pentru amulete. Dincolo de avantajele pe care le aduc, acestea vor decide cine sunt cei trei chefi care vor ajunge în etapa Confruntărilor dintre echipe. Show-ul va fi difuzat la Antena 1 luni, marți și miercuri, de la 20:30.

Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu sunt istorie, noii Chefi la cuțite își fac apariția

Născut la Piatra Neamț, Chef Richard Abou Zaki are, la numai 26 de ani, o carieră încununată de succes în Italia, unde deține deja patru restaurante. Primul dintre acestea, Retroscena, i-a adus o stea Michelin la numai opt luni de la inaugurare, iar pentru cel de-al patrulea, Controluce, a primit recent premiul „Inovația anului”, în cadrul unui eveniment de marcă de la Milano. Premiul e una dintre cele mai importante distincții italiene într-o arie simbolică a bucătăriei italiene – pizzeriile.

Chef Ștefan Popescu este unul dintre cei mai apreciați chefi din România. El a fost Executive Chef la două dintre cele mai importante hoteluri din capitală și a urmat cursurile de trei stele Michelin ale Institutului Paul Bocuse din Franța – „Exclusive Pastry Program”, sub îndrumarea lui Jérôme Langillier, World Champion Pastry Chef 2009. Totodată, are experiența de trainer în bucătărie pentru cei pasionați de domeniul gastronomic indiferent de vârstă, fiind formator în cadrul HORECA Culinary School, dar și al școlii de mini chefi, Kids Chef Academy.

De la Președinția României în platoul Chefi la cuțite

Cu 22 de ani lucrați în domeniu în Garmania, chef Alexandru Sautner a inaugurat trei restaurante, acolo, dar și în România. El este un exemplu de talent în bucătărie și priceperea pentru administrarea unei afaceri de succes în domeniul culinar. Implicat în mai multe business-uri horeca, este fondatorul Gioelia Cremeria, care în prezent are 14 locații, iar în 2020 a lansat Oliveto, restaurantul cu specific mediteranean care îi îmbogățește palmaresul de antreprenor în domeniul gastronomic.

Chef Orlando Zaharia a lucrat ca bucătar pentru Președinția României, a fost membru în echipa națională de bucătari și cofetari a României, la Erfurt 2012 și Culinary World Cup 2014, iar din 2020 este GM în România pentru compania globală Yarzin-Sella, care oferă servicii „Hight-End Food” pentru cele mai mari companii de High-Tech din lume.

A fost, de asemenea, Executive Chef pentru lanțul de restaurante Q’s Inn și Pagaia, iar în prezent administrează restaurantele CAU din București și Constanța. În 2010, Chef Zaharia a fost desemnat Bucătarul de Aur al Bucureștiului, iar în 2019 a câștigat prima ediție Chef de România, o competiție dedicată bucătarilor profesioniști.

Vom vedea dacă vor reuși să facă show ca foștii, îndrăgiți de public chiar pentru asta.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre