Gătește de la vârsta de opt ani. Pentru că mama lui Richard Abou Zaki, noul jurat de la „Chefi la cuțite” lucra la fabrică, cheful o ajuta cât de mult putea și încă de pe atunci s-a văzut că are mână bună. Povestea sa e o adevărată lecție de viață.
Richard Abou Zaki, fost concurent la „Chefi la cuțite” a văzut lumina zilei la Piatra Neamț, iar la cinci ani a plecat în Italia. Și-a început cariera în primul restaurant cu 3 stele Michelin din Anglia, Le Gavroche, dar după doar un an și jumătate, a revenit în Italia, la Modena.
Acolo a lucrat ca sous-chef alături de faimosul Chef Massimo Bottura la Osteria Francescana, un restaurant cu trei stele Michelin, care s-a aflat pe locul 1 pe lista celor mai bune 50 de restaurante din lume de două ori. A stat în acest loc trei ani, unii dintre cei mai frumoși din viața lui de bucătar, apoi și-a împlinit un vis: și-a deschis propriul restaurant.
Unul dintre cei mai tineri chefi din Italia recompensat cu o stea Michelin
E vorba de Retroscena, locație care, la doar opt luni de la inaugurare, a primit o stea Michelin. Iar Richard a devenit unul dintre cei mai tineri chefi din Italia recompensat cu o stea Michelin. Pentru că astrele s-au aliniat, a urmat încă un restaurant, apoi l-a deschis pe cel de-al treilea, iar cu doar câteva zile în urmă a fost inaugurată și locația cu numărul patru.
„Am pornit de la cinci angajați, acum coordonez o echipă de 45”
„Toată viața mi-a plăcut să am provocări, asta m-a făcut mereu să mă dezvolt. Să fiu în juriu la Chefi la Cuțite este pentru mine o oportunitate extraordinară de a transmite pasiunea pe care eu o am pentru bucătărie și de a inspira oamenii pasionați de acest domeniu. (…) Am pornit de la 5 angajați, acum coordonez o echipă de 45 și tot ce am realizat are la bază această bucurie de a face lucruri. Sper să deschid o ușă spre o nouă perspectivă asupra bucătăriei, o bucătărie dinamică și contemporană”, a declarat Chef Richard Abou Zaki.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook