Simona Ionescu / Redactor Șef

Biohazard, Iarbă de august, expoziție haiku la Timișoara

Biohazard, Iarbă de august, expoziție haiku la Timișoara
Expoziția organizată de META Spațiu, în colaborare cu galeria Calpe din Timișoara, deschide BIOHAZARD – Activation, prim capitol introductiv al proiectului expozitional “ANTHROPOCENE | New Species”. Titlul ales pentru proiectul August grass / Nothing much / To do este o trimitere la un haiku de Jack Kerouac.

Vernisajul e programat în seara de 20 august. Intervenția realizată de Andreea Medar și Mălina Ionescu la Calpe este o inversare simplă a relației dintre pavajul de beton – acest loc comun al amenajării urbane – și pământ, o trimitere directă la necesitatea regenerării naturale și a schimbării relației omenirii cu locul, locuirea și mediul.

Este o invocare a capacității reactive a naturii, în același timp salvatoare și amenințătoare. Dinamica dintre omenire și elementul natural se desfășoară mereu între cei doi poli – armonic și antagonic, între lupta împotriva naturii și pentru ea, între supraviețuirea prin îmblânzirea naturii și pledoaria pentru sălbăticie, a cărei reinstaurare este simultan imposibil de generat, susținut sau dimpotrivă, de controlat.

Iubitorii de artă sunt invitați să vadă o instalație care conține atât problema cât și reacția la dezechilibrul în care ne aflăm la nivel global. Ea este în același timp o constatare și un obiectiv, o observație a fragilității, și o revenire la  echilibru.

Proiect despre contemporaneitate

BIOHAZARD, proiect al galeriei de artă contemporană META Spațiu, este un prim exercițiu expozițional, parte integrantă a proiectului Anthropocene: New Species, care va avea loc, cel mai probabil, la începutul anului viitor.


Disney face istorie. A lansat prima animație cu un personaj principal bisexual

Veste proastă. Ce credeam că știm despre SARS Cov-2 nu e adevărat


Această primă parte structurată ca serie de intervenții artistice – expoziții capsulă, de scurtă durată, proiecții de filme, prezentări de artist și performance, funcționează ca introducere în tematica proiectului Anthropocene și anunță temele principale ale acestuia:  raportarea la schimbările prin care trecem la nivel global, climateric și social dar și în ceea ce privește repoziționarea artistului, a curatorului și a instituției culturale.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre