Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce este fericirea. Expoziție de artă în serie limitată, la Galeria Celula de Artă

Ce este fericirea. Expoziție de artă în serie limitată, la Galeria Celula de Artă
Galeria neconvențională Celula de Artă găzduiește astăzi, 20 septembrie, vernisajul „Happiness is simple”, al artistei Antonia Ionescu, la Palatul Bragadiru. Vizitatorilor li se propune un concept nou de eveniment, comunică organizatorii expoziției de artă.

Ce este fericirea, la intersecția dintre gândire și artă

Celula de Artă, în parteneriat cu Palatul Bragadiru, deschide seria expozițiilor personale în acest spațiu cultural. Antonia Ionescu, aflată la cea de-a doua expoziție personală, propune o reflecție asupra fericirii. Toți oamenii sunt în căutarea ei, iar vizitatorii vor putea explora perspectiva artistei asupra fericirii la vernisajul de la Palatul Bragadiru (Calea Rahovei nr. 147 – 153 din București), de pe 20 septembrie, începând cu ora 18:00.

„Mă uit în jurul meu și îi văd pe oameni căutând fericirea în diverse lucruri, acțiuni palpabile. Fac sacrificii, muncesc într-un sistem robotic, călătoresc, cumpără, toate din dorința de a fi fericiți. Și totuși, după ce le ating, tot nu sunt pe deplin fericiți, tot nu reușesc să atingă această stare permanent. Deci fericirea este totuși o stare, nu o acțiune, nu un lucru?

Tablourile Antoniei Ionescu

Și eu am fost prinsă în această capcană existențială până când, într-o zi în 2020, după îndelungi căutări, am înțeles. Pandemia mi-a dat posibilitatea unei introspecții îndelungate, timp pe care l-am petrecut foarte mult în natură. Și atunci am avut această epifanie: eram fericită că exist, că sunt acolo și mă pot bucura de acel loc. Eram în prezent și eram conștientă.

Unul dintre locurile în care omul poate atinge acea stare este în mijlocul naturii, într-adevăr. Nu trebuie să facă nimic: doar să fie prezent și va înțelege. Alții ajung la această concluzie prin ochii copilului lor, sau ai bunicilor. Se bucură că există și că pot împărtăși și împărți această stare cu ei. Deși fericirea este simplă, drumul pană la a înțelege acest lucru este foarte lung și complicat.”, spune artista.

Cine este Antonia Ionescu

Antonia Ionescu, pictor

Antonia Ionescu a absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism și apoi Facultatea de Arte, cu licența și masterul în Pictură. De-a lungul anilor a participat la diverse expoziții de grup, internaționale (Macedonia, Bulgaria, Amsterdam International Art Fair în 2015) și naționale  (Opera Națională Română, Hotel Novotel, Muzeul de Artă Constanța) și tabere de creație.

În 2010 a avut prima expoziție personală la Sala Radio, iar lucrările sale au fost expuse și vândute în cadrul licitației de artă de la Casa de Licitații Artmark, tematica “Marine”, 2011.

(Comunicat de presă primit la redacție)

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre