„Chefi fără limite” va fi, cu siguranță, noua emisiune preferată a românilor. Și cu totul diferită față de „Chefi la cuțite”. Prima schimbare majoră: Gina Pistol nu le mai e alături în acest nou format.
Reguli dure la emisiunea Chefi fără limite. Misiunile scot untul din concurenți
Noul show Chefi fără limite, mult așteptat de telespectatori, îi va plimba pe aceștia printre cele mai spectaculoase locații din Grecia, printre care și o superbă livadă de măslini și un port. Cât privește probele, Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu împreună cu echipele lor vor încerca să demonstreze că un bucătar adevărat se descurcă în orice fel de situații limită.
Coprezentatori ai emisiunii vor fi simpaticii Iosif Ștefănescu care va fi cu ochii pe chefi, pentru a respecta întocmai fiecare misiune, dar și Marius Tudosiei, care se va ocupa de partea gastronomică a Greciei.
Judecătorul local va fi cu ochii pe concurenți și chefi
Și pentru că regulile sunt dure, în fiecare probă ultimul cuvânt îl va avea de spus un judecător local, care se va asigura că totul decurge așa cum scrie la carte. „Chefi fără limite, așa cum îi spune și numele, este un format care te scoate din zona ta de confort. Te pune la gătit, dar nu doar la gătit. Te trece prin tot felul de probe, care mai de care mai interesante, ca să cunoști mai bine locul în care te afli.
Într-o etapă, prima zi este despre explorare și cunoaștere. Facem cunoștință cu insula, cu regiunea, cu spațiul respectiv, cu ce are el de oferit pentru gastronomia grecească și implicit, pentru gastronomia mondială. Ajungem să cunoaștem tot felul de producători locali, care mai de care mai speciali și mai specializați în produsele pe care le fac. Fiind vorba în prima zi despre descoperire și despre cunoaștere și recunoaștere, facem cunoștință cu cheful local, a povestit Florin Dumitrescu.
În etapa a doua se va găsi pentru Joker
Ziua a doua va fi extrem de complicată, întrucât misiunile se îngreunează și are loc gătitul pentru Joker-ul, care va salva un concurent de la eliminare. “Ziua doi de etapă are, de regulă, o misiune mai grea, în care aprofundăm și mai tare subiectul despre recunoașterea insulei și recunoașterea locului. Apoi urmează gătitul pentru Joker, un Joker care schimbă mult evoluția pe echipe într-un stage, într-o etapă, într-o locație.
El îți oferă șansa de-a salva un concurent eliminat, în cazul în care ajungi la eliminare. După ce se gătește pentru Joker nu aflăm răspunsul pe loc, ci se află în ultima zi de etapă, în ultimul moment al emisiunii, apoi mergem iar să gătim într-o probă pe echipe. Echipa câștigătoare ajunge în imunitate, practic nu participă deloc în ziua trei, ci are activități plăcute și impresionante”, a mai spus Dumitrescu.
La ultima probă, chefii vor juriza alături de cheful local
Ziua a treia este decisivă, pentru că jurizarea se face atât de Dumitrescu, Scărlătescu și Bontea, cât și de un chef local. Bineînțeles, cea mai slabă farfurie va pleca. „Ziua trei se desfășoară prin misiune, bineînțeles. În fiecare zi sunt misiuni. Urmează o găteală unde avem două echipe la o confruntare directă, iar câștigătoarea se salvează de la eliminare, devine imună.
La ultima probă din stage se jurizează împreună cu cheful local și cea mai slabă farfurie, desemnată în unanimitate de către jurați, adică de mine, Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și de cheful local, din păcate trebuie să plece. Cam așa se desfășoară un stage, cam așa se desfășoară o etapă”, a mărturisit Florin Dumitrescu pentru Antena 1.
Emisiunea va avea premiera în luna februarie.
Sursă foto: instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook