Simona Ionescu / Redactor Șef

Celebrul chitarist american Al Di Meola, duet cu Ovidiu Lipan Țăndărică. Concertul va omagia medicii români

Celebrul chitarist american Al Di Meola, duet cu Ovidiu Lipan Țăndărică. Concertul va omagia medicii români
Al Di Meola, celebrul chitarist american, revine în România pentru un duet cu Ovidiu Lipan Țăndărică. Concertul va avea loc la Sala Palatului și va omagia, printre altele, medicii români care i-au salvat viața artistului.

Al Di Meola, unul dintre cei mai celebri chitariști ai lumii, revine în România după ce anul trecut a suferit un infarct pe scena de la Arenele Romane. Artistul va susține un duet cu Ovidiu Lipan Țăndărică, recunoscut și el la nivel mondial ca fiind un toboșar extrem de talentat. 

Printre momentele speciale care vor avea loc în cadrul concertului se numără și un omagiu adus medicilor români care i-au salvat viața. Anul trecut în luna Septembrie, Meola a suferit un infarct pe scenă în ce-și susținea concertul de la București. 

Meola a fost salvat de medicii români de la Spitalul Bagdasar Arseni

Celebrul chitarist a plecat atunci pe picioarele sale de pe scenă, iar ulterior când a ajuns în culise a fost chemată de urgență salvarea, care l-a transportat la Spitalul Bagdasar Arseni în jurul miezului nopții. 

Al Di Meola (centru) revine în țară și va susține un duet cu Ovidiu Lipan Țăndărică (stânga)
Foto: PR

La momentul respectiv, medicii români i-au montat 4 stenturi la inimă, salvându-i viața. Meola a părăsit țara într-o stare de sănătate bună și se vede cât de recunoscător le este medicilor români, căci pregătește un moment inedit la concertul pe care îl va susține pe 3 Iunie la Sala Palatului. 

Meola și Țăndărică s-au împrietenit după infarctul suferit de chitarist

Concertul programat luni, 3 iunie, va fi marcat de două momente speciale, unul fiind un tribut adus medicilor care i-au salvat viața la finalul anului trecut, iar cel de-al doilea îl reprezintă un duet pe care îl pregătește de ceva vreme împreună cu prietenul Ovidiu Lipan Țăndărică. Cei doi s-au împrietenit după infarctul cântărețului american de la finalul anului trecut și caută cea mai bună variantă pentru a urca împreună pe scena Sălii Palatului în data de 3 iunie.   

Al Di Meola nu e la prima colaborare, acesta urcând de-a lungul anilor pe aceeași scenă și cu alți artiști, precum Luciano Pavarotti, Paco de Lucia, Santana și John McLaughlin.  „An Evening of Acoustic Guitar” face parte din seria de spectacole „Legende în concert” care i-a adus în România pe Chris Norman, Ricchi E Poveri sau Richard Clayderman. Biletele pentru concertul Al Di Meola din 3 iunie s-au pus deja în vânzare pe bilet.ro.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre