Parisul, locul de naștere al haute couture, găzduiește acum o expoziție extraordinară a duo-ului italian Dolce&Gabanna. Expoziția „Du Coeur à la Main”, care va avea loc între 10 ianuarie-31 martie, este nu doar o celebrare a celor 40 de ani de măiestrie italiană Dolce & Gabbana, ci un tribut adus istoriei modei.
Ținute spectaculoase la expoziția inedită Dolce&Gabanna de la Paris
Amplasată pe 1.200 de metri pătrați la Grant Palais, recent renovat, expoziția prezintă peste 200 de ținute din colecțiile Alta Moda și Alta Sartoria ale companiei, alături de 300 de accesorii și obiecte artizanale, inclusiv ceramică siciliană.
Una dintre cele mai spectaculoase ținute este o rochie inspirată de sticla Murano din Veneția, încrustată cu mozaicuri de sticlă de la Orsoni Venezia 1888, sticlarii din spatele mozaicurilor aurii din Bazilica San Marco. „O sculptură pe textile, măiestrie pură ridicată la rang de artă”, cum au descris specialiștii.
Cinci croitorese vor lucra pe toată perioada expoziției
Sunt imortalizate în picturi uriașe icoane ale mărcii, precum Sophia Loren și Naomi Campbell, în timp ce muzica ce se aude reprezintă melodii folclorice tradiționale siciliene. În perioada expoziției, cinci croitorese de la atelierul Dolce & Gabbana din Milano vor confecționa corsete și bustiere sub ochii vizitatorilor.
Dolce și Gabanna au lucrat pentru creatorul de modă Giorgio Correggiari
Domenico Dolce și Stefano Gabbana s-au întâlnit pentru prima dată într-un club de noapte din Milano cu doar cinci ani înainte de a-și lansa compania. La acea vreme, amândoi lucrau pentru creatorul de modă Giorgio Correggiari.
După câțiva ani petrecuți în calitate de colegi, au început să viseze la crearea propriei linii de modă. În 1982, au făcut un salt, renunțând la slujbele lor pentru a înființa un studio de consultanță pentru designeri independenți. Până în 1985, au economisit suficient capital pentru a lansa brandul de lux iconic: Dolce & Gabbana.
Sursă foto: www.sortiraparis.com
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Orașul din România, plin de slovaci. Istorie zbuciumată
- Locurile de muncă pe cale de dispariție. Nu mai e loc pentru oameni
- Trebuie să știți acest lucru: aceste produse cresc riscul de cancer
- Ordinul Casei de Pensii aduce schimbări majore pentru peste 4 milioane de români
- Călin Georgescu, interzis! CCR îi distruge visul pentru Cotroceni: E mult mai grav
- Se dau 1500 de lei ajutor de la stat pentru motorină sau benzină! Trebuie să completezi o cerere ca să te î...
- România tribală. De la Iliescu la Georgescu
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
- Bărbat Capricorn - Caracteristici, compatibilitate, cine este și cum își trăiește relațiile de...
- Ce se întâmplă dacă bei oțet de mere seara: beneficii și riscuri