Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” găzduiește începând de azi, în perioada 10 octombrie 2020 – 13 iunie 2021 „Reptilia”, expoziție temporară de reptile vii care te provoacă să lași prejudecățile la o parte și să observi comportamentul unora dintre cele mai fascinante viețuitoare!
Nu sunt specii pe care ai dori să le întâlnești în mediul natural, dar le poți admira acum în siguranță în expoziția noastră, deoarece aceste vietăți extrem de interesante provin din locuri exotice și greu accesibile nouă. Cu ajutorul terariilor de sticlă, care permit o expunere în condiții de siguranță, „Reptilia” vă oferă o fascinantă incursiune în lumea acestor misterioase animale și vă dă prilejul să aflați de ce aceste frumuseți nu pot fi atinse, ci doar privite în expoziția noastră.
Mamba neagră, cobra scuipătoare, vipera de Gabon, pitonul reticulat sau anaconda sunt doar câțiva dintre oaspeții de seamă ai expoziției care pune la dispoziția vizitatorilor informații despre obiceiurile lor, despre cum se adaptează la mediul înconjurător și rolul pe care îl joacă în ecosistem. Astfel, cei care ne vor trece pragul vor afla că veninul reprezintă doar un instrument de supraviețuire și că multe reptile se folosesc de diverse substanțe chimice ca mijloc de comunicare sau chiar de camuflaj.
Expoziţia este deschisă în programul normal de vizitare al muzeului, iar prețul unui bilet de intrare este de 10 lei pentru copil/student/pensionar și 15 lei/adult. Copiii cu vârste mai mici de 3 ani au gratuitate.
Despre istoria muzeului
Muzeul, deşi îşi are începuturile în “Muzeul de Istorie Naturală şi Antichităţi” înfiinţat în 1834 de către Mihalache Ghica, adevărata sa menire şi strălucire şi-a căpătat-o în secolul trecut, sub coordonarea lui Grigore Antipa.
Grigore Antipa s-a născut la Botoşani în ziua de 7 decembrie 1867. In anul 1885 s-a înscris la Facultatea de Ştiinţe şi Medicină a Universităţii din Iaşi, la secţia de Ştiinţe Naturale. Întrerupe cursurile universităţii ieşene şi pleacă împreună cu fratele său la Jena, unde devine elevul celebrului profesor Ernst Haeckel, înfocat susţinător al teoriei evoluţioniste şi fondatorul Muzeului Filetic. Reîntors la Jena, în toamna anului 1889, Grigore Antipa, acceptă cu bucurie şi interes propunerea de a pleca într-o expediţie în Insula Helgoland.
Primele săli ale Muzeului din Șoseaua Kiseleff s-au deschis oficial la 24 mai 1908 în prezenţa Regelui Carol I, a Principesei Maria şi a importante personalităţi ale lumii ştiinţifice, culturale şi politice de atunci.
Exclusiv. „Profu’ online” are soluția pentru „România educată”. Revoluția învățământului cu idei simple
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook