Alunecați în istorie și admirați pălăriile purtate în epoca strămoșilor noștri. Este o invitație frumoasă a angajaților Muzeului Civilizației Urbane din Brașov.
”Onorați domni, onorate dame și domnișoare,
Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului aduce la cunoștința dumneavoastră despre expozițiunea „Pălăria – accesoriu, eleganță și mesaj în Brașovul interbelic” care se va deschide joi 23 Septemvrie 2021, orele 18:00.
Onoratul public din oraș și din afară va face o incursiune în vechiul burg, aflat sub semnul eleganței vienese și parisiene. Descoperiți pălăriile consacrate precum: Melon, Borsalino, Cocktail, Fedora, Joben, Clack și genres cel mai eschisit!”.
Cu o invitație desprinsă din secolul trecut, Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului poftește astfel publicul la vernisajul expoziției temporare „Pălăria – accesoriu, eleganță și mesaj în Brașovul interbelic”, joi 23 septembrie 2021, la ora 18.00.
Expoziția atrage atenția asupra unui simbol al eleganței. Pălăria, un accesoriu pentru cei de astăzi, era un semn de prestigiu, de onorabilitate pentru cei din secolul trecut, purtând nenumărate mesaje, descifrate și înțelese de toți membrii comunității.
Vă puteți fotografia cu pălării de epocă ca să aveți amintire
Printr-o selecție unică de piese și prin reconstituirea renumitelor ateliere de pălărieri și modiste, curatorul expoziției, Oana Țigănuș, propune publicului o călătorie în timp.
Se urmărește redarea atmosferei Brașovului de altădată. Atunci tendințele în materie de pălării și accesorii vestimentare ale protipendadei interbelice erau în acord permanent cu moda Europei occidentale.
De asemenea, publicul poate descoperi și o selecție de pălării simbol pentru Brașov.
În zona de entertainment, vizitatorii sunt invitați să probeze pălăriile create exclusiv pentru această expoziție de către designerul Kristina Dragomir, pălării inspirate din perioada interbelică.
Prin imortalizarea momentului, vor face un salt în trecut și vor pleca de la muzeu cu o amintire specială ce le poate aduce, la finalul expoziției, un premiu surpriză!
Expoziția poate fi vizitată până la sfârșitul lunii noiembrie, la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului din Piața Sfatului nr.15.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook