Simona Ionescu / Redactor Șef

Premieră de neimaginat în animație. Pixar lansează un film cum nu s-a mai pomenit

Premieră de neimaginat în animație. Pixar lansează un film cum nu s-a mai pomenit
Unul din cele mai mari studiouri de animație a pregătit iubitorilor acestui gen o surpriză neașteptată de Crăciun. Filmul „Soul” va deschide o nouă eră pentru producţiile de animaţie, nu doar prin temele filosofice pe care le abordează, precum importanţa şi însemnătatea vieţii.

Filmul e primul lungmetraj din istoria de 25 de ani a studioului Pixar care beneficiază de o distribuţie alcătuită predominant din actori de culoare, informează Reuters. Avându-l în rolul principal pe actorul Jamies Foxx, care joacă rolul unui pianist aspirant a cărui viaţă nu evoluează conform dorinţelor sale, filmul „Soul” va avea premiera pe platforma de streaming Disney+ în prima zi de Crăciun.

După scena de deschidere, plasată în New York, personajul jucat de Jamie Foxx traversează o experienţă extracorporală şi ajunge în tărâmul fantastic Great Before. Aici el devine mentorul unui alt suflet pierdut, a cărui voce este asigurată de Tina Fey. Printre vedetele care asigură vocile unor personaje centrale din această producţie se află Angela Bassett, Questlove, Phylicia Rashad, iar coloana sonoră a peliculei este asigurată de celebrul muzician de jazz Jon Batiste.

O poveste inspirată de experiențe personale

Pete Docter, coregizor şi coscenarist al filmului, spune că deși distribuția e predominant de culoare, ca și personajele animate, de altfel, această producţie nu doreşte să se adreseze doar persoanelor de culoare. „Este pur şi simplu un film care a rezonat foarte mult cu propria mea experienţă de viaţă. Apoi, când am ales ca personajul principal să fie un muzician de jazz, ni s-a părut că era corect şi potrivit să alegem ca acel personaj să fie de culoare”, a explicat Pete Docter.

Acesta a dezvăluit că filmul se bazează pe propriile sale meditaţii asupra vieţii: „Mulţi dintre noi trebuie să îşi dea seama ce se întâmplă, ce facem cu vieţile noastre… de ce suntem aici şi ce ar trebui să facem pentru a profita cât mai mult de asta”.

Jamie Fox, care a câştigat premiul Oscar în 2005 după ce l-a interpretat pe cântăreţul Ray Chales în filmul „Ray”, s-a declarat încântat de primirea acestui rol în „Soul”. „Îi îndemn pe oameni să vadă acest film – prima producţie Pixar – Disney cu o distribuţie condusă de actori afro-americani. Este exact ceea ce ne trebuie, nu-i aşa?”, a declarat starul hollywoodian.

De asemenea, actriţa Tina Fey consideră că filmul „Soul” este un cadou de Crăciun oferit spectatorilor după un an marcat de provocările intense generate de pandemia de coronavirus.

Sursa foto: YouTube

Cu cine a petrecut Raluca Zenga pe un yacht, în Dubai! E clar că nu i s-au înecat corăbiile după divorț

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre