Simona Ionescu / Redactor Șef

Premiu important pentru Teambuilding. Cel mai controversat film românesc a câștigat

Premiu important pentru Teambuilding. Cel mai controversat film românesc a câștigat
La cât de controversat a fost imediat după lansare, premiul câștigat este o mare surpriză. Teambuilding și-a adjudecat un mare premiu la una din cele mai importante gale dedicate cinematografiei românești.

Filmul Teambuilding a câștigat Premiul publicului  (pentru filmul românesc cu cel mai mare succes la box office) în cadrul Galei Premiilor Gopo 2023.

Regizat de Matei Dima, Cosmin Nedelcu și Alex Coteț, după un scenariu scris de Alex Coteț, filmul a reușit să urce pe primul loc în preferințele românilor pe Netflix, încă din primele zile. În cinema, filmul a creat o oarecare isterie, fiind printre producțiile românești cu cele mai mari vânzări de bilete.

Teambuilding, oglinda vieții de corporatist

Filmul arată povestea angajaților dintr-o corporație, care încearcă să-și păstreze job-urile, prin câștigarea unei cupe la competiția anuală din cadrul teambuilding-ului. Mai multe echipe: București, Moldova, Iași și Craiova, se luptă să câștige probele inedite, dar și să păstreze relația cu șefii în parametri optimi.

Matei Dima este deopotrivă regizor și actor în fil,m el interpretându-l pe Emil, este cel care conduce echipa din București, din care fac parte și Micutzu și Anca Dinicu.

Filmul a fost lansat în 2022 și a atras în cinematografe aproape 1 milion de oameni, în 3 luni. Din 1 ianuarie 2023 filmul a fost distribuit pe platforma online Netflix, unde a intrat imediat în trending.

Cine a luat Trofeul pentru cel mai bun film de lungmetraj

Filmul Oameni de treabă regizat de  Paul Negoescu, a primit Trofeul Gopo pentru cel mai bun film de lungmetraj la Gala Premiilor Gopo, care s-a desfăşurat, marţi seara, la Sala „Ion Caramitru” a TNB. Producţia a primit cele mai multe statuete Gopo, inclusiv cele pentru Cea mai bună regie – Paul Negoescu, Cel mai bun actor în rol principal – Iulian Postelnicu, Cel mai bun actor în rol secundar – Vasile Muraru, Cel mai bun scenariu – Radu Romaniuc şi Oana Tudor, şi Cel mai bun montaj – Eugen Kelemen.

Filmul Metronom regizat de  Alexandru Belc, a avut cele mai multe nominalizări – 11, câștigând în final Premiile Gopo la categoriile Cele mai bune costume – Ioana Covalcic, Cea mai bună imagine – Tudor Vladimir Panduru, Cel mai bun machiaj şi cea mai bună coafură – Irina Ianciuş şi Marie-Pierre Hattabi, şi Cele mai bune decoruri – Bogdan Ionescu.

Actriţa Ioana Crăciunescu a primit Premiul pentru Întreaga Activitate, iar actorul Mircea Andreescu, Premiul pentru Întreaga Carieră. De asemenea, monteurii de film Melania Oproiu, Nita Chivulescu şi Mircea Ciocâltei au fost recompensaţi în cadrul galei cu Premiul Special, pentru contribuţia lor la realizarea unora dintre cele mai importante producţii de film ale României.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Premiile Gopo (@premiilegopo)

Lista premiilor Gopo 2023

* Premiul publicului (pentru filmul românesc cu cel mai mare succes la box office): „Teambuilding” regia Matei Dima, Cosmin Nedelcu şi Alex Coteţ;

* Premiul pentru cel mai bun machiaj şi cea mai bună coafură: Irina Ianciuş şi Marie-Pierre Hattabi pentru filmul „Metronom”;

* Premiul pentru cele mai bune decoruri: Bogdan Ionescu pentru filmul „Metronom”;

* Premiul pentru cel mai bun sunet: Sebastian Zsemlye pentru filmul „Spioni de ocazie”;

* Premiul pentru cel mai bun film de scurtmetraj: „Vreau să sparg sera”, regia Teona Galgoţiu;

* Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de animaţie: „Viaţă de clovn” regia Ioachim Stroe;

* Premiul „Tânără speranţă”: Ioana Chiţu, pentru rolul Irina din filmul „Crai Nou”;

* Premiul pentru cele mai bune costume: Ioana Covalcic, pentru filmul „Metronom”;

* Premiul pentru cel mai bun film de debut: „Imaculat”, regia Monica Stan, George Chiper-Lillemark;

* Premiul pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar: Ofelia Popii, pentru rolul Nicoleta în filmul „Om Câine”;

* Premiul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar: Vasile Muraru, pentru rolul Primarul Costică din filmul „Oameni de treabă”;

* Premiul pentru cel mai bun montaj: Eugen Kelemen, pentru filmul „Oameni de treabă”;

* Premiul pentru cel mai bun film documentar: „Spioni de ocazie”, regia Oana Bujgoi Giurgiu, producător: Tudor Giurgiu (Libra Film Productions);

* Premiul pentru cel mai bun film european: „Vortex” regia Gaspar Noe, coproducţie Franţa, Belgia, Monaco (distribuitor: Independenţa Film);

* Premiul pentru cea mai bună muzică originală: Alexander Bălănescu şi Ada Milea, pentru filmul „Insula”;

* Premiul pentru cea mai bună imagine: Tudor Vladimir Panduru, pentru filmul „Metronom”;

* Premiul pentru cel mai bun scenariu: Radu Romaniuc şi Oana Tudor, pentru filmul „Oameni de treabă”;

* Premiul pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal: Andreea Grămoşteanu, pentru rolul Alina Moga din filmul „Dog Poop Girl”;

* Premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal: Iulian Postelnicu, pentru rolul Ilie din filmul „Oameni de treabă”;

* Premiul pentru cel mai bun regizor: Paul Negoescu, pentru filmul „Oameni de treabă”;

* Premiul pentru cel mai bun film: „Oameni de treabă”, regia Paul Negoescu.

Premiul Romanian Society Of Cinematographers (RSC) pentru cea mai bună imagine i-a fost acordat lui Tudor Vladimir Panduru, pentru imaginea filmului „Metronom”.

Un număr de 18 lungmetraje româneşti lansate în cinematografe sau pe platforme VOD în 2022 au fost nominalizate anul acesta la 20 de categorii.

Premiile Gopo 2023 sunt organizate de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre