Simona Ionescu / Redactor Șef

Program de activități pentru copii de 1 Iunie. Copiii au acces gratuit la teatru, expoziții, petreceri și grădina zoologică

Program de activități pentru copii de 1 Iunie. Copiii au acces gratuit la teatru, expoziții, petreceri și grădina zoologică
De 1 Iunie, copiii vor putea să-și petreacă ziua la cel mai frumos mod posibil. Bucureștiul se va transforma într-un centru gigant de joacă. Iată programul de activități dedicate copiilor, cu ocazia zilei de 1 Iunie.

Muzeul Național al Literaturii Române a pregătit pentru cei mici o serie de activități captivante pentru copii, de 1 Iunie. În colaborare cu specialiști în educație muzeală de la Asociația Da‘DeCe, muzeul va oferi ateliere tematice despre lumea cuvintelor și o expoziție de benzi desenate.

La casele memoriale ale MNLR, copiii vor avea oportunitatea de a participa la ateliere de educație muzeală, lecturi de povești, spectacole de umbre, microrecitaluri la pian și audiții muzicale.

La Casa Filipescu-Cesianu, va avea loc evenimentul „Întâlniri de basm la MMB. Atelierul Cornute Cosmonaute”.

Pe Strada Bârcă, se va desfășura evenimentul „Străzi Deschise – Promenadă Urbană” timp de 4 zile. Aici, copiii se vor bucura de activități creative, activități sportive, spectacol de acrobație, teatru de păpuși și Târgul de adopție ASPA, unde vor fi disponibili pentru adopție 10 căței adorabili.

Senatul copiilor

CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București se alătură inițiativei Senatului României și organizează evenimentul cultural și de recreere „Senatul Copiilor”. În cadrul acestui eveniment, CREART pregătește o serie de activități interactive de reciclare creativă și meșteșug reinterpretat, care vor fi desfășurate în două intervale orare.

Semne de carte cusute 11:00 – 12:00/ 15:00 – 16:00 – Cititul este extrem de important şi poate deveni şi mai plăcut atunci când un copil foloseşte un semn de carte cusut de propriile mâini. Un atelier 100% românesc în cadrul căruia cei mici vor afla tainele diferitor modele de cusături.

Păpuşi din linguri de lemn 12:00 – 13:00/ 16:00 – 17:00 – Un atelier de confecţionat şi bricolat păpuşi populare româneşti din linguri de lemn.

Atelier de modelaj în lut 12:00 – 13:00/ 16:00 – 17:00 – copiii vor realiza căsuţe, vaze, ceşti și alte obiecte tradiţionale din lut.

Sursa foto: Dreamstime
Sursa foto: Dreamstime

Intrare gratuită la Grădina Zoologică

Pe lângă toate acestea, Grădina Zoologică îi așteaptă pe copii între orele 09.00-19.00 de Ziua Copilului, iar cei cu vârsta de până la 14 ani beneficiază de intrare gratuită.

La Opera Comică pentru Copii, micuții sunt invitați să se bucure de spectacole captivante. Programul cuprinde următoarele reprezentații: „Universul Magiei” la ora 10.00, „Cei Trei Purceluși”, „Castelul Vrăjitoarei”, „Muck Cel Mic”, „Regele Leu” la orele 11.00, 13.00, 15.00 și 19.00, precum și „School of Rock” la orele 11.00 și 17.00.

Parlamentul României – Camera Deputaților, în colaborare cu Primăria Municipiului București prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, organizează evenimentul „Porți Deschise la Camera Deputaților” în data de 1 Iunie 2023, ediția 2023.

Așadar, între orele 10.00 și 17.00, cei mici vor avea parte de momente distractive oferite de animatori pe picioroange și de un artist care va crea baloane uriașe de săpun. De asemenea, va fi amenajată o zonă cu food truck-uri unde cei mici se vor putea delecta cu produse dulci, potrivit unui comunicat transmis de Primăria Capitalei.

Expoziții pentru copii

Atelier „Tablouri din materiale reciclabile” 11:00 – 12:00/ 15:00 – 16:00 – Activitate creativă și eco-friendly, cei mici vor învăța cum să creeze opere de artă originale folosind materiale reciclate.

De asemenea, Muzeul Copiilor, în colaborare cu PROEDUS, le oferă micuților bucureșteni o experiență de neuitat de Ziua Copilului. Expoziția interactivă și educativă intitulată „MistErele Terrei – Micul Explorator” îi provoacă pe copii să descopere lumea fascinantă a dinozaurilor și a creaturilor preistorice care prind viață sub ochii lor. Pentru cei mai aventuroși și curajoși exploratori, este pregătit un escape room memorabil intitulat „20 de indicii sub mări”.

Programul evenimentului este următorul: pe 1 și 2 iunie, intervalul orar este între 13.00 și 21.00, iar pe 3 și 4 iunie, intervalul orar este între 10.00 și 21.00. Copiii vor avea oportunitatea să se bucure de aceste activități și să experimenteze aventurile captivante oferite de Muzeul Copiilor.

Festivalul „Amintiri din copilărie”

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, organizează Festivalul „Amintiri din copilărie”. Începând cu 1 iunie până pe 4 iunie, mici și mari se vor distra cum n-au mai făcut-o până acum în parcurile din sectorul 6, împreună cu actorii de la teatre pentru copii, dar și mascote.

Copiii mari și mici vor avea parte de spectacole de teatru, dar și numere spectaculoase de magie, dans, precum și ateliere tematice. Startul se va da în Parcul Liniei care este situat pe strada cu același nume din Cartierul Militar, ce va deschis joi, 1 iunie, începând cu ora 10.00.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre