Simona Ionescu / Redactor Șef

Radu Banciu se întoarce la TV și a pregătit o emisiune mai ceva ca cele precendente!

Radu Banciu se întoarce la TV și a pregătit o emisiune mai ceva ca cele precendente!
Noul an îi aduce lui Radu Banciu o emisiune nouă la TV. El va  apărea pe sticlă de luni până vineri, de la ora 22.00.

Jurnalistul Radu Banciu va prezenta emisiunea World Wide Banciu la Prima News. Momentan acesta prezintă emisiunea Fotbal All Inclusive la Prima Sport.

Jurnalistul Radu Banciu a fost prezentator la B1 TV din anul 2011, unde la început a făcut o emisiune cu Radu Naum. Ulterior, realizatorul a rămas singur să facă emisiunea care i-a preluat și numele: Lumea lui Banciu. Emisiunea pe care a prezentat-o seară de seară la B1 TV era una dintre cele mai urmărite ale postului de televiziune. Dar, așa cum probabil vă amintiți, şi una dintre cele care au atras multe amenzi din partea CNA.

Amintim numai două exemple. În emisiunea „Lumea lui Banciu”, difuzată de B1 la 24 decembrie 2013, realizatorul l-a caracterizat pe Prim-Ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, drept un „terchea-berchea”. Mai mult, acesta a folosit un limbaj injurios și la adresa studenților moldoveni din România. CNA a decis amendarea postului de televiziune cu suma de 10.000 lei, pentru afirmațiile cu caracter discriminator ale moderatorului, dar și pentru injuriile lansate de către invitatul postului, Corneliu Vadim Tudor.  În octombrie 2016 a afirmat că „României i-ar sta bine fără unguri”.

World Wide Banciu – cea mai nouă emisiune  TV

Oficialii Prima News sunt optimiști să includă în grilă noul format. În stilu-i caracteristic, jurnalistul Radu Banciu va face inclusiv comentariile acide care l-au consacrat. Data de start a emisiunii urmează să fier anunțată oficial.

Odată cu Radu Banciu, la Prima News s-a alăturat recent și Ionuţ Cristache. Acesta va realiza emisiunea La Final, care va debuta pe 15 ianuarie şi va fi difuzată în fiecare duminică, pe intervalul 19.00 – 22.00, după Focus 18.

Radu Banciu, pasionat de sport

Realizatorul TV Radu Banciu a realizat timp de zece ani emisiunea de sport Unşpe Metri la postul de radio Sport Total FM. În noiembrie 2016 a încheiat colaborarea cu staţia radio, după un protest legat de întârzierile salariale. A moderat  o emisiune sportivă și la postul Look Plus. De asemenea, Radu Banciu a mai colaborat cu publicaţii ca Sport Total FM, Pro FM, Sport.ro , Eurosport, Prosport sau Gazeta Sporturilor.

În vârstă de 52 de ani, Radu Banciu este din Mediaș și a studiat Literele la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca. El s-a mutat în București în anul 1997, an în care debutează și în presă, ca jurnalist sportiv.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre