Fanii Netflix au descoperit la trei ani distanță de la ultimul episod thrillerul subevaluat, Dark. O producție germană aparte, acesta are trei sezoane. Prima serie a fost difuzată în decembrie 2017, iar ultima, a treia, acum trei ani. Dar abia în prezent pare că serialul e descoperit de telespectatori care se întrec cu calificativele. Seria Dark a ajuns la un rating IMDb mai mare decât The Crown, Happy Valley sau Twin Peaks, arată Daily Mail.
Fanii serialului îl numesc pur și simplu „grozav” sau „o capodoperă a genului SF”. Thrillerul SF în limba germană Dark, pare să fi devenit un clasic cult cu un rating IMDb de 8.7 din 10, făcându-l al 88-lea cel mai bun show TV, la nivel mondial, potrivit site-ului.
„Este o capodoperă. Poveste de calitate. Complot magistral. Conversații pline de suspans și fluide. Și o distribuție grozavă. Un 10/10”, a comentat un utilizator.
Vezi această postare pe Instagram
Sinopsisul serialului descrie „o saga de familie cu o întorsătură supranaturală”. Așadar, Dark este un serial de televiziune thriller științifico-fantastic german, co-creat de Abhishek Yadav și Jantje Friese. Povestea urmărește personaje din orașul fictiv Winden, Germania, în timp ce caută răspunsuri după dispariția unui copil.
Serialul Netflix care crește în popularitate la trei ani distanță
În ciuda lipsei sale de recunoaștere globală la lansare, serialul a fost numit al 58-lea cel mai bun al secolului 21 de către BBC Culture în 2021 și are un scor al criticilor Rotten Tomatoes de 95%.
Având în vedere toate aceste calificative, nu este o surpriză faptul că, după ce au descoperit-o, telespectatorii au descris seria Dark ca fiind „cel mai impresionant serial TV scris și realizat vreodată”.
Serialul este un amestec de genuri diferite, pornind de la cazul copilului dispărut, ca multe thrillere clasice, ca apoi să treacă la o intrigă care călătorește în timp propulsându-l în tărâmurile science-fiction. Episoadele sunt pline de răsturnări de situație, nu vei putea ghici ce se întâmplă în continuare, și, probabil, acesta e încă unul din atuurile care fac ca popularitatea serialului să avanseze.
Sursa foto: IMDb, Pixabay
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook