O pană de curent care a afectat Timișoara, seara trecută, a lăsat în beznă și sala de spectacol a Teatrului Național din Timișoara, în timpul primei părți din O scrisoare pierdută. La inițiativa actorului Ion Rizea, publicul a reacționat imediat, aprinzând lanternele telefoanelor mobile. Minute în șir, până la pauza dintre cele două părți ale spectacolului, O scrisoare pierdută a continuat, la lumina sutelor de telefoane cu lanternele aprinse, care străluceau din sala Palatului Culturii din Timișoara.
Spectacolul O scrisoare pierdută, după Ion Luca Caragiale, în regia Adei Lupu Hausvater este unul dintre cele mai longevive și îndrăgite spectacole din repertoriul Teatrului National din Timișoara. Acesta a avut premiera în septembrie 2011 și, de atunci, se joacă neîntrerupt. Actuală și azi, O scrisoare pierdută este o comedie de moravuri sociale și politice, cum a fost ea numită de critici, scrisă Ion Luca Caragiale în anul 1884.
Publicul a făcut lumină cu telefoanele, pentru ca spectacolul să poată continua
„Campanie electorală undeva, în provincie. Avocatul Nae Caţavencu vrea să fie ales cu orice chip, drept pentru care nu se sfieşte să îl şantajeze pe Tipătescu, tânărul prefect al judeţului, cu scrisoarea de amor pierdută de iubita lui, Zoe Trahanache, soţia şefului local al partidului, „prezident în numeroase comitete şi comiţii”. Zoe se foloseşte de toate argumentele să îşi convingă iubitul şi soţul să cedeze şantajului şi, deşi izbuteşte, politica „de la centru” impune un necunoscut: Agamemnon Dandanache.
Între timp, versatul Trahanache nu stă degeaba, balanţa se înclină în sens invers, şantajistul devine şantajat, şedinţa de numire oficială a candidatului se încheie cu o bătaie organizată de poliţistul Pristanda în înţelegere cu „şeful”, iar Caţavencu îşi pierde pălăria în care ascunsese scrisoarea buclucaşă care, cu inocentul ajutor al Cetăţeanului turmentat, ajunge din nou în posesia frumoasei şi necugetatei Zoe”, se arată în descrierea spectacolului pe site-ul Teatrului Național din Timișoara.
Un mesaj emoționant a fost postat, în seara spectacolului, pe pagina de Instagram a Naționalului timișorean: „Show must go on! O SCRISOARE PIERDUTĂ pe scena Teatrului Național din Timișoara. Enel lasă mare parte din Timișoara în beznă. Publicul aprinde lanternele telefoanelor și spectacolul a putut continua până la finalul primei părți. Îsi aduce cineva aminte cum era înainte de 1989? Astăzi, în continuare, când statul stinge lumina, publicul o aprinde”.
Sursa foto / video: Adrian Pîclișan
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook