Simona Ionescu / Redactor Șef

Teatrul Masca organizează un spectacol în aer liber. Intrarea este gratuită

Teatrul Masca organizează un spectacol în aer liber. Intrarea este gratuită
Pentru că ne aflăm într-o perioadă dificilă din cauza pandemiei de coronavirus, Teatrul Masca vine cu o soluție! În acest weekend organizează un spectacol în aer liber, cu intrarea gratuită.

Spectacolul se va desfășura în amfiteatrul teatrului din bulevardul Uverturii, duminica aceasta, 16 august. Începând cu orele 19:00 actorii vor încânta publicul cu #livingstatues sau „Statuile Mele”. 

Pentru a rezerva un loc la spectacol, doritorii trebuie să lase un email la adresa office@masca.ro, deoarece intrarea liberă este în limita locurilor disponibile. 

Piesa de teatru care va încânta spectatorii

„Statuile mele” este un spectacol gală în două părți. În cuprinsul acestora, spectatorii sunt învitați să redescopere câteva dintre personajele care au respirat, timp de 30 de ani, prin intermediul aplauzelor de la spectacolele Teatrului Masca. 

Regizorul va pune în scenă unele personaje pe care le-a sculptat în trupurile și sufletele actorilor săi și chiar unele personaje pe care le-a interpretat el însuși, de-a lungul timpului ca actor.

„Unele dintre ele vor fi prăfuite, altele vor vorbi greoi și împleticit, toate se vor misca incet, alcătuind împreună un balet mecanic de nisip și bronz. Și toate va vor privi adânc, greu, de departe. Ca și cum ar fi… și chiar sunt, statui!”, spune regizorul despre ce urmează să pună duminica aceasta în scenă.

Cum se desfășoară un spectacol de teatru pe timp de pandemie

Pentru a face posibil evenimentul, condițiile puse de legile în vigoare sunt obligatorii. Distanța obligatorie între persoane este de 2 metri, așadar, biletele vor putea fi rezervate doar în pachete speciale, stabilite astfel: 1 loc, 2 locuri, 3 locuri și/sau 4 locuri.

Pentru a rămâne cu toții în siguranță, iar vizionarea spectacolelor Teatrului Masca să se transforme într-o amintire dragă, participanții sunt rugați să respecte câteva reguli de conduită socială.

Purtarea măștii de protecție este obligatorie pe toata durata evenimentului( pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul). La sosire, se va efectua o termoscanare de către personalul teatrului, iar persoanele care refuză sa le fie verificată temperatura, nu vor avea acces în amfiteatru.

Teatrul își rezervă dreptul de a efectua un triaj observațional și de a nu permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree).

De ce vrea Angelina Jolie să continue procesul cu Brad Pitt. Divorțul durează de patru ani

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre