Simona Ionescu / Redactor Șef

Teatrul Național din Timișoara începe stagiunea în aer liber

Teatrul Național din Timișoara începe stagiunea în aer liber
Teatrul Național din Timișoara începe stagiunea în aer liber, în Parcul Civic, în prima zi de septembrie. Diupă mai multe spectacole din repertoriu, urmează Festivalul European al Spectacolului – Festival al Dramaturgiei Românești.

Teatrul Național din Timișoara a construit propriul spațiu de spectacol în aer liber. Astfel, în Parcul Civic, lângă Sala 2, a fost construită o scenă în aer liber, al cărei nume este, în sine, o declarație făcută publicului. Astfel, Scena A ut DOR, are o capacitate maximă de 96 de locuri pentru spectatori, amplasate în conformitate cu normele privind combaterea coronavirusului.

Scena A ut DOR, având o dimensiune comparabilă cu orice scenă de interior, respectiv 10 x 10 m, se va preta reprezentațiilor spectacolelor de teatru și se va deschide publicului începând de marți, 1 septembrie, ora 20:00, cu spectacolul Aeroport.

Următoarele spectacole programate de Teatrul Național în acest spațiu sunt: Aeroport (miercuri, 2 septembrie, ora 20:00), M-am hotărât să devin prost (sâmbătă, 5 septembrie și duminică, 6 septembrie, ora 20:00), Cloaca (marți, 8 septembrie și miercuri, 9 septembrie, ora 20:00) și Freak Show (vineri, 11 septembrie, ora 20:00). Iată programul:


Inna și Deliric și-au asumat relația. Iată primele imagini împreună

Trupa „Om la lună” pentru prima dată în concert la Timișoara


Aeroport

Marți, 1 și Miercuri, 2 septembrie, ora 20:00, scena A ut DOR (Parcul Civic).

Spectacolul surprinde un instantaneu oricând posibil. Doi străini – un bărbat şi o femeie – într-un moment de tranzit, la propriu, intră, aproape întâmplător, unul în viaţa celuilalt. Aerul pseudo-autobiografic al textului face ca strategiile de atracţie şi respingere ale celor doi să devină din ce în ce mai palpitante. Interferenţa meteorică a existenţelor acestora devine o oglindă care, deformând, spune adevărul şi care, cine ştie, poate însemna o poartă spre un alt drum, spre o altă viaţă. Sau nu.

M-am hotărât să devin prost

Sâmbătă, 5 și duminică, 6 septembrie, ora 20:00, scena A ut DOR (Parcul Civic). 5 rețete de supraviețuire pentru oameni prea deștepți.

Cloaca

Marți, 8, și miercuri, 9 septembrie, ora 20:00, scena A ut DOR (Parcul Civic). O prietenie ”de viață” și patru destine. Pieter, istoric de artă, acum funcționar, e în mijlocul unui conflict stresant cu primăria pentru niște tablouri odinioară subevaluate. Joep, politician de succes, se ascunde la Pieter de eșecul său matrimonial. Tom, avocat celebru, încearcă să-l ajute, deși își are și el propriile lui probleme cu drogurile. Maarten, dramaturg, are o relație cu fiica de 18 ani a lui Joep.

Freak Show

Freak Show. Vineri, 11 septembrie, ora 20:00, scena A ut DOR (Parcul Civic). Actor, regizor, traducător, scriitor și scenarist, Florin Piersic jr. descoperă și se descoperă prin teatru, prin film, prin literatură.

Teatrul Național ia toate măsurile necesare pentru asigurarea vizionării spectacolelor în condiții de siguranță și confort. De asemenea, spectatorii vor fi sprijiniți pe tot parcursul prezenței în spațiul de spectacol în vederea respectării măsurilor de prevenție.

Biletele vor putea fi achiziționate online pe www.tntimisoara.com sau de la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic), orarul de funcționare între orele 11:00 și 19:00, de marți până duminică. Prețul biletelor este de 40 de lei, respectiv 20 de lei , în funcție de categoria de locuri.

Sursa foto: Adrian Pîclișan

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre