Simona Ionescu / Redactor Șef

Teatrul Nottara deschide stagiunea estivală. Unde se joacă spectacolele

Teatrul Nottara deschide stagiunea estivală. Unde se joacă spectacolele
Mai multe scene în aer liber și unele dintre cele mai îndrăgite spectacole de teatru. Aceasta este oferta cu care Teatrul Nottara anunță deschiderea stagiunii estivale. Dacă sunteți din București sau dacă vizitați capitala merită să țineți cont de programul cultural.

Spectacolul Citadela, o producție a Doctor’s Studio, va deschide, pe 2 iulie, Stagiunea estivală a Teatrului Nottara și se va juca pe Terasa de la Teatrul Țăndărică. Următoarele reprezentații sunt programate pe 9, 16 și 23 iulie, în același loc, de la ora 20,00. ”Instalația audio-vizuală Citadela are ca punct de pornire monodrama Grounded de George Brant şi este interpretată de Isabela Neamțu și regizată de Ligia Ciornei.

Citadela extinde povestea războiului tehnologic din Grounded şi documentează conflictele purtate pe calea aerului, întorcându-se în trecut pentru a omagia curajul primelor femei pilot din România. Care sunt lucrurile cu care trebuie să se confrunte o femeie într-un sistem aproape exclusiv masculin și care sunt lucrurile la care ea este nevoită să renunțe pentru a putea fi în prima linie, iată doar câteva dintre întrebările pe care le ridică Citadela”, anunță reprezentanții teatrului.

În total vor fi patru spații de joc: Teatrul de Vară din Herăstrău, Curtea de Onoare a Muzeului Național de Artă al României, Terasa Teatrului Țăndărică și curtea TVR (în cadrul proiectului Teatru în TVR). Acestea au fost special amenajate ținând cont de restricțiile sanitare în vigoare.

Programul verii va continua cu Oglinda neagră (programat în 24 iulie, ora 20.00,  în Curtea de Onoare a Muzeului Național de Artă al României și pe 30 august la Teatrul de vară din Herăstrău), care îi aduce în fața publicului pe actorii Cristina Juncu, Crenguța Hariton, Mihaela Subțirică, Vlad Bălan, Rareș Andrici într-un spectacol-concert care vă va purta prin lumea lui Caragiale.


Dieta indiană. Slăbești 8 kg în timp record

Divorțul anului în showbiz. Un sfert de veac le-a fost bine, acum soția are lozul câștigător


Spectacolul Praf de stele de Norm Foster, în regia lui Lucian Sabados (30 iulie, ora 20.00, în Curtea de Onoare a Muzeului Național de Artă al României și 16 august, ora 20.00, Teatrul de vară, Herăstrău), propune reîntâlnirea cu o comedie romantică delicioasă, în care un bărbat și trei femei discută despre sex, dragoste, viaţă şi moarte, cu mult umor şi oarece  lacrimi.

Despre olteni, cu dragoste după Marin Sorescu, având scenariul și regia asumate de Constantin Fugașin  se va juca în zilele de 31 iulie, 28 august, 2 și 11 septembrie, în curtea TVR). Spectacolul promite un text cu mult umor direct din Bulzeștiul lui Marin Sorescu.

Repetiția vieții mele de Claudiu Sfirschi-Lăudat, în regia lui Alexandru Jitea, aduce în fața publicului o mare actriță: Anda Caropol, în zilele de  7 și 22 august, dar și pe 5 și 12 septembrie în curtea TVR.

Programul va continua cu spectacolul Thailanda de Dimitris Kechaidis și Eleni Chaviara, în regia lui Alexandru Jitea (9 august, ora 20.00, Teatrul de vară,  Herăstrău). ”O comedie spumoasă cu trei femei în pragul unei crize de nervi, care discută despre iubire și, mai ales, despre bărbații din viața lor și se pregătesc să pornească într-o călătorie în Thailanda, pentru a se elibera și a-și deschide un nou drum în viață”, transmit organizatorii.

Ultimul spectacol al stagiunii estivale a Teatrului Nottara este Aici nu-i de joacă de Catrinel Dumitrescu. Acesta e programat în serile de  3, 10 și 17 septmebrie, pe terasa Teatrului Țăndărică. Programul poate suferi modificări în funcție de starea vremii, mai transmit organizatorii.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre