Simona Ionescu / Redactor Șef

Timișorenii, invitați să completeze o expoziție

Timișorenii, invitați să completeze o expoziție
De pe stâlpi, vitrine și pereți, pe simezele Galeriei Pygmalion. Așa se prezintă cea mai nouă expoziție care va fi deschisă la Timișoara.

E neobișnuită, haioasă  și, cu siguranță, provocatoare. Expoziția de fotografie urbană, semnată de Oana Puicănescu și găzduită din 28 aprilie, de Galeria Pygmalion, este un demers artistic așa cum nu s-a mai văzut în urbe. Un  soi de invitație întru descoperirea unei lumi ascunse la vedere.

„Ajunge să facem câțiva pași în afara locuinței ca să ne găsim înconjurați de mesaje pe stâlpi, ziduri, geamuri și vitrine. Dar de câte ori chiar le vedem? Fotografia mea incită la explorări. Ce îi împinge pe unii să-şi scrijelească, lipească şi vopsească sufletul şi vrerile, spre cunoştinţa tuturor?  Haideți să aflăm împreună ce au vrut să zică autorii acestor mesaje de dezinteres public” – spune Oana Puicănescu.

Vernisajul expoziției are loc în 28 aprilie, de la ora 19.00, iar cel care va rosti cuvântul de deschidere este psihologul Mircea Dragu.

„Mesaje de dezinteres public”  – expoziție atipică la Timișoara

Expoziția intitulată  „Mesaje de dezinteres public”  îi provoacă pe privitori  să fie la rându-le expozanți. Toți cei care au fotografii cu mesaje sau anunțuri inedite ori haioase sunt invitați să le posteze pe pagina de Facebook a expoziției începând cu ziua vernisajului și până în data de 10 mai.  Ulterior, într-o etapă viitoare, cele mai interesante dintre fotografiile transmise de oameni, vor fi printate și expuse în Galeria Pygmalion, în data de 14 mai, cu ocazia evenimentului „Noaptea Muzeelor”.

Cine este Oana Puicănescu

Oana Puicănescu are 29 de ani. În 2018, a absolvit Facultatea de Teatru și Film din Cluj Napoca având ca proiect de licenţă filmul de scurtmetraj „Underdog”. Doi ani mai târziu, devine absolventă a cursurilor de master din cadrul aceleiași facultăți, specializarea Teatru, Film și Multimedia.

Încă din 2016 activează ca regizor, operator de imagine și editor. A filmat și montat spectacole de teatru, a editat, regizat și produs videoclipuri și filme de scurtmetraj. A participat în competiția oficială a festivalului „Filmul de Piatra”, în cadrul secțiunii „Videoclip muzical”, în 2016, cu producția „Secțiunea” și în 2017 – cu „Depresie de București”. Tot 2017, în cadrul Festivalului „Tres Court”, participă cu producția „Dezlegare la peşte”.

Sursa foto: Galeria Pygmalion

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre