Simona Ionescu / Redactor Șef

Va dezvălui Petre Daea natura relației sale cu Dana Budeanu? Stilista a declarat că îl iubește

Va dezvălui Petre Daea natura relației sale cu Dana Budeanu? Stilista a declarat că îl iubește
Seria invitaților surprinzători în emisiunea lui Denise Rifai continuă, duminica aceasta, cu Petre Daea, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Petre Daea, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, este invitatul care duminica aceasta se va afla în faţa milioanelor de telespectatori, în cadrul unei noi editii a emisiunii „40 de intrebări cu Denise Rifai”.  Cel cunoscut pentru multe declarații deseori amuzante  precum aceasta, pe care a făcut-o în timpul interviului –  „Nu fac parte din categoria celor care critică oaia şi dimineaţă îi mănâncă brânza” – a mers pregătit să răspundă întrebărilor tranșante ale jurnalistei.

Denise Rifai i-a pregătit ministrului întrebări nu ușoare

„De ce mâncăm mai prost decât cei din Occident?”, „Ne vindeţi pielea ursului din pădure?”, „Conduc cormoranii în partida cu Petre Daia?”, „La cine vă rugaţi pentru ploaie”, „Aţi făcut-o vreodata de oaie?” – iată o parte din întrebarile adresate de Denise Rifai în cadrul emisiunii, duminică, de la 22:00, la Kanal D. Ca și în cazul  celorlalte interviuri, jurnalista Denise Rifai are grijă să își dozeze tirul și să transforme emisiunea într-una în care telespectatorii stau cu sufletul la gură, curioși să vadă  ce declarații va face invitatul.

Petre Daea, celebru pentru „Alege oaia” și povestea cu cormoranii

Petre Daea este Absolvent al Facultății de Agronomie a universității de profil din Timişoara, cu specializarea de inginer agronom.  Pe parcursul a trei decenii, el urcat în ierarhia structurilor agricole din judeţul Mehedinţi. A intrat și în politică, alegând PSD, în 2001. Acest lucru l-a dus la Guvern, unde a ocupat funcţii de Secretar de Stat în Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor, respectiv de de Ministru al Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale.

În 2017, la INDAGRA, el a devenit cu adevărat celebru, lansând proiectul „Alege oaia”. Lumea s-a amuzat copios de numele proiectului menit, de altfel, să promoveze și să încurajeze consumul de carne și produse din carne de oaie în rândul românilor pe tot parcursul anului.

Un an mai târziu, ministrul Daea anunța marea victorie a proiectului: programul „Alege oaia” a ridicat consumul de carne de oaie în rândul românilor la 37 de tone lunar, ceea ce înseamnă că 1.500 de oi, adică o stana întreagă, sunt tăiate și livrate în lanțurile de magazine.

Petre Daea a dus  problema cormoranilor la Bruxelles, în 2019. Anul acesta a revenit asupra ei

Dar marea lui declarație a făcut-o  la Bruxelles. În ianuarie 2019, Daea a susținut, în Parlamentul European, că „cormoranii în România fac baie în piscine”. Ministrul le-a mai spus europarlamentarilor că problema populațiilor de cormoroani nu este doar în România, asigurându-i că el știe despre ce vorbește: „Vă spune un om care înțelege furtuna Brexitului dar înțelege și furtuna pescarului în momentul în care el se află în raport cu natura și nu găsește soluții pe care să le folosească atunci când nevoia îl împinge și situația o dictează”.

Anul acesta, ministrul a reluat tema cormoranilor. „În România, cormoranii mănâncă mai mult peşte decât românii. De ce acest lucru? Pentru că măsuri de-acestea, de reglaj al ecosistemului, nu au fost tardive, măsurile acestea au fost lăsate la voia întâmplării (…).

Nu cred că România trebuie privită ca o grădină zoologică, România trebuie privită într-un context general, economic, social şi de mediu, în aşa fel încât să putem realiza în ţară ce ne trebuie şi ca obiective statale pe care trebuie să le urmărim. (…)  Da, trebuie să se acţioneze. Ca soluţie privind reducerea efectivului, este una singură. (…) Au sarcina să îi împuşte, la vânătoare, este lege prevăzută”, a spus Daea, la finele lunii iulie, potrivit Agerpres.

Duminică, de la ora 22:00, pe Kanal D, Petre Daea vine în fața lui Denise Rifai să le explice telespectatorilor deciziile politice.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre