În vârstă de doar 7 ani, Rareș Prisacariu a dovedit că are o memorie foarte bună. El a învățat pe de rost poezii, texte și monologuri. Pentru momentul său de la Românii au talent, el a recitat un monolog al lui Vlad Țepeș. A fost așa de convingător și a recitat fără nicio greșeală, încât prezentatorii l-au trimis direct în semifinală, fiind total impresionați de talentul copilului.
„Pur și simplu ne-a uns pe suflet! A trebuit să vină un copil să ne aducă cu picioarele pe pământ pe toți patrioții de ocazie. Vă spun cu mândrie că Rareș Prisacariu este președintele țării Românii au talent”, a declarat Pavel Bartoș.
Jurații au fost, și ei, cuceriți de copil. „Ai ceva al tău pus deoparte, întrucât acest discurs nu ne spune nimic nou, ne arată doar că suntem un popor consecvent. Discursul e actual și de atunci până astăzi nu s-a schimbat absolut nimic. Drept pentru care mi se pare mult mai important că tu ai venit aici să ne arăți că în tine e într-adevăr un talent, pe care cred că l-am văzut cu toții!”, a spus Andi Moisescu.
Jurnalistul Radu Herjeu, fost membru CNA, reacție dură la adresa micului Rareș
Nu toată lumea însă a fost laudativă la adresa micului Rareș Prisacariu. Radu Herjeu, fost membru al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) a avut o reacție dură, pe rețelele sociale, după momentul copilului de la Românii au talent. El susține că este foarte trist că oamenii s-au folosit de un copil de 7 ani pentru a transmite un mesaj cu care, la vârsta lui, acesta nu are nimic în comun.
Radu Herjeu crede că băiatul a fost învățat ce să spună un text pentru a impresiona pe scenă, și atât. Ceea ce a prezentat în fața juriului și publicului a fost o construcție, nicidecum propriile sale păreri. Jurnalistul care a reprezentat CNA a evidențiat faptul că Rareș Prisacariu a fost folosit pentru a transmite un mesaj pe care, cel mai probabil, nici nu îl înțelege. El amintește modul în care copilul a răsouns atunci când a fost întrebat cum se numește.
„Rușine celor care au folosit un copil de 7 ani (care răspunde la întrebarea „de ce te cheamă x” cu „așa m-au botezat părinții”) pentru a transmite un mesaj cu care nu doar că nu are nimic în comun, dar 99% îi este inaccesibil (ca limbaj, subiect, conjunctură, implicații). Și care, mai mult ca sigur, habar n-au ce înseamnă „silnicii”. Dar el, sunt convins, știe! Mult mai cringe decât alți copii care, pe aceeași scenă, la vârste apropiate, cântau cu patos despre pierderea iubirii vieții lor sau despre trădarea în dragoste”, a scris Radu Herjeu, pe pagina sa de Facebook.
Așadar, faptul că Herejeu nu se mai află în comisia CNA e un noroc pentru emisiunea de la PRO. Trustul ar fi riscat o amendă dacă problema s-ar fi ridicat în Consiliu.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook