Simona Ionescu / Redactor Șef

Winnie the Pooh a ajuns personaj horror. Imaginile care îngrozesc internetul

Winnie the Pooh a ajuns personaj horror. Imaginile care îngrozesc internetul
Povestea lui Winnie the Pooh o știu toți copiii. Ursulețul simpatic, ahtiat după miere, care reușește să își facă mereu prieteni. Acum, ursulețul as devenit horror.

Îl cunoașteți ca pe un ursuleț drăguț și drăgălaș, dar Winnie the Pooh este pe cale să primească o transformare terifiantă. După ce a încântat generații întegi de copii, el devine răufăcătorul cu cuțite al unui nou film de groază plin de sânge.

Reinventarea șocantă a lui Pooh, care va ajunge în cinematografele americane săptămâna viitoare și care a provocat deja amenințări cu moartea din partea fanilor furioși, ar putea doborî recordurile de încasări și ar putea testa limitele legii proprietății intelectuale. „Este o nebunie”, a declarat Rhys Frake-Waterfield, regizorul de 31 de ani al filmului „Winnie the Pooh: sânge și miere”.

„Am primit petiții pentru a-l opri. Am primit amenințări cu moartea. Am avut oameni care mi-au spus că au sunat la poliție”, a declarat el pentru AFP.

Ursulețul Winnie caută răzbunare și e absolut terifiant ce face

În timp ce aventurile de familie ale lui Pooh, Piglet și Eeyore pe marele ecran au fost licențiate de Disney timp de decenii, drepturile de autor asupra primelor cărți ale lui A.A. Milne au expirat recent, iar micul studio britanic independent al lui Frake-Waterfield a profitat de această oportunitate.

Primele imagini din „Blood and Honey”, în care un Pooh și un Piglet siniștri, de dimensiuni umane, pluteau amenințător în spatele unei tinere care se relaxa într-o cadă cu hidromasaj, au devenit rapid virale anul trecut.

Acum, filmul live-action, realizat cu un buget foarte mic, de mai puțin de 250.000 de dolari, este pregătit pentru o lansare majoră în cinematografe la nivel mondial.

Record de încasări în Mexic, unde filmul a fost deja lansat

Filmul a fost deja lansat în Mexic, unde a obținut încasări de aproape un milion de dolari în două săptămâni, iar unii analiști din industrie estimează că va deveni unul dintre cele mai profitabile filme din toate timpurile. Frake-Waterfield a sperat inițial că filmul său „ar putea avea o mini-exploatare în cinematografe în anumite zone”.

Acum, el crede că ar putea atinge cel mai mare „raport buget-încasări” de la „Paranormal Activity”, filmul de 15.000 de dolari care a lansat o franciză de aproape un miliard de dolari în urmă cu peste un deceniu. „Am crezut cu adevărat în această idee. Alții nu au făcut-o… iar acum se descurcă bine”, a glumit el, scrie Hurryet Daily News.

Conform legislației americane, drepturile de autor expiră la 95 de ani de la prima publicare a unei opere. Prima carte „Winnie the Pooh” a apărut în 1926. Cu toate acestea, există avertismente, mai ales atunci când un personaj evoluează în timp. Trăsăturile distinctive care au fost adăugate lui Pooh în cărțile ulterioare sau în filmele Disney, cum ar fi cămașa roșie sau pasiunea sa pentru jocul Poohsticks, nu au intrat încă în domeniul public.

În mod similar, Tigru, prietenul lui Pooh, nu a apărut decât în cărțile ulterioare și, prin urmare, nu a putut apărea în „Sânge și miere”. În film, Pooh și Purceluș au fost lăsați furioși, abandonați și sălbatici de plecarea lui Christopher Robin, acum un tânăr adult, și pornesc într-o răfuială criminală.

Urmează povești horror cu Bambi și Peter Pan

Isteria în jurul filmului este atât de substanțială încât Frake-Waterfield pregătește deja o continuare – precum și filme de groază bazate pe cărțile „Bambi” și „Peter Pan”.

„O persoană a întrebat ieri, la propriu: Vrei un milion de dolari ca să faci un film? Spune-mi doar conceptul și vom merge mai departe cu el, a relatat tânărul regizor. Asta este foarte greu de obținut. Este greu să obții finanțare pentru orice film, dar oamenii încep să încerce cu adevărat să se implice”.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre