Alain Delon a fost mereu un rebel. Ca adolescent a făcut tot felul de lucruri la limita legii. A fost exmatriculat din școală, apoi nu s-a mai dus el. La vârsta de 17 ani, s-a înrolat în marina franceză, unde a stat peste patru ani. Totuşi, Delon a mărturisit că dintre aceşti ani, 11 luni şi le-a petrecut în arest, pe motiv disciplinar.
Între 1953-1954, a activat ca puşcaş marin, în Vietnam, în timpul primului război indochinez. Mai în glumă mai în serios, într-un interviu din 1970, când era deja o vedetă a filmului, Alain Delon povesteşte că a părăsit marina în 1956, după patru ani şi jumătate, pentru că îi era rău de mare.
O altă aventură a urmat câțiva ani mai târziu, când era actor cunoscut, frânsese inimile unor femei celebre și se învârtea în cercuri sus-puse. Presa franceză a consemnat, la un moment dat, acest episod dubios, niciodată elucidat.
Crima din 1968. Victima: șoferul lui Alin Delon
În 1968, în timp ce filmează „La Piscine”, Alain Delon este implicat într-un scandal politic de proporţii, alături de preşedintele Franţei, Georges Pompidou.
În luna octombrie a acelui an, șoferul și unul dintre bodyguarzii lui Delon, un sârb pe nume Stevan Markovic, a fost găsit mort într-un tomberon de la periferia Parisului. Nefericitul eveniment aprinde o dispută între fratele lui Markovic şi Alain Delon şi tabăra sa, din care face parte inclusiv viitorul preşedinte al Franţei, Georges Pompidou. Fratele face declarații acuzatoare în presă, Poliția începe o anchetă ce include persoane sus-puse.
Iniţial, prietenul lui Delon, Francois Marcantoni, gangster corsican, jefuitor de bănci şi scriitor, este considerat suspectul principal de moartea bodyguardului. După 11 luni în care este ţinut în custodie, Marcantoni este eliberat din cauza lipsei de dovezi.
Afacerea Markovic
Legătura actorului cu bodyguardul mort este și ea detailată.
Markovic şi Delon s-au întâlnit în Belgrad, unde actorul avea filmări.
Dependent de jocuri de noroc, sârbul Stevan Markovic căpătase o faimă în ceea ce priveşte organizarea de petreceri cu invitaţi importanţi, în timpul cărora plasa camere în casă, în special în dormitoare și totul era înregistrat.
Se pare că bodyguardul adunase o serie de fotografii compomiţătoare cu oaspeţii săi pe care dorea să le folosească pentru şantaj. Acest plan îi viza şi pe Alain Delon şi pe Marcantoni. Dar, după cum avea să releve investigațiile jurnalistice, miza principală era în legătură cu nişte poze indecente ale lui Claude Pompidou. Soțul ei se pregătea la acea vreme să candideze la preşedinţia Franţei.
Crima a cărui victimă a fost sârbul Markovic a rămas nerezolvată.
Foto: Georges Pompidou, asaltat de presă în timpul scandalului Markovik
Georges Pompidou a venit la conducerea Franței după generalul De Gaulle. A fost doar cinci ani presedinte (1969 – 1974), dar mandatul său a fost marcat de acest scandal iesit din comun. Presa a numit acest episod „Afacerea Markovic” pe care l-a tranșat dur: șofer, bodyguard și om de încredere al lui Alain Delon, Markovic a fost asasinat pentru a se evita publicarea de fotografii compromițătoare pentru Claude Pompidou și pentru soțiile celor mai înalți responsabili din ierarhia statului.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook