Simona Ionescu / Redactor Șef

Benone Sinulescu: ”Să spun drept, m-am cam cocoșat!”

Benone Sinulescu: ”Să spun drept, m-am cam cocoșat!”
Ajuns la 83 de ani, Benone Sinulescu a rămas una dintre vocile cele mai apreciate ale cântului popular românesc. Pandemia l-a afectat și pe el. De frica contaminării cu COVID a preferat, anul acesta, să facă singur toate muncile necesare în gospodărie, dar la orătănii a renunțat.

De loc din comuna buzoiană Siriu, Benone Sinulescu continuă să cânte și la vârsta aceasta, cu toate că efectele pandemiei de COVID-19 i-au afectat și lui, ca și celorlalți artiști, profesia și seria de concerte.

Benone Sinulescu: ”Să spun drept, m-am cam cocoșat!”

Retras de câțiva ani buni la Bârzava, o comună la circa 60 de kilometri de Arad, nea Beni, cum îi spun cei apropiați, a devenit „țăran”, cum îi place singur să se numească.

Nea Beni are o grădină de fructe și legume consistentă în curtea casei și de frica contaminării cu COVID a preferat, anul acesta, să facă singur toate muncile necesare, scrie impact.ro.

„De felul meu sunt mai fricos și atunci mi-am zis că e mai bine să-mi păzesc singur pepenii, adică sănătatea. Ca atare, cu sufletul greu a trebuit să le cer consătenilor ce mă ajutau la munca câmpului, trei, patru la număr, să nu colaborăm în această toamnă. Mi-a părut foarte rău, fiindcă pe de o parte era mult mai simplu și pentru mine, pe de alta, mai câștigau și oamenii aceia ceva bani. Dar nu am avut de ales. Și iată-l pe Benone Sinulescu, cu capul în jos și fundul în sus, la grădină. Să spun drept, m-am cam cocoșat!”, a povestit pățania Benone Sinulescu pentru impact.ro.

El a adăugat că toată munca, una deloc ușoară, mai ales la vârsta sa, a făcut-o doar el și soția sa, Elena, inginer chimist de meserie și care-i stă alături de mai bine de 40 de ani.

Benone Sinulescu a renunțat la orătăniile din curte

„Nu mănânc decât legume, fructe și carne bio, cum le spune lumea mai nou. Cum la mine în grădină am pus de toate cele, vă dați seama că producția proprie asigură tot consumul. Iar dacă am poftă de carne, doar dau un telefon la vreun vecin care știu că are găini bune și s-a rezolvat problema. Ce mai tura-vura, am ajuns un țăran!”, spun Benone Sinulescu.

El mai spune că nu mai are forța necesară de a îngriji și animale de casă, așa că a renunțat la creșterea găinilor, curcilor, rațelor, porcilor sau chiar a oilor. I se pare mult mai ușor să apeleze, contra cost, la „producția” vecinilor, care adaugă el, „e din belșug, slavă Domnului!”. Sursa: impact.ro


Poftiți la fructe exotice din România!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre