Simona Ionescu / Redactor Șef

Catinca Roman povestește cum e să fii mamă singură. „N-a vrut, i s-a părut o responsabilitate prea mare”

Catinca Roman povestește cum e să fii mamă singură. „N-a vrut, i s-a părut o responsabilitate prea mare”
Catinca Roman, mai sinceră ca niciodată. A povestit cum este să fii mamă singură. Fiica Mioarei Roman a declarat că tatăl Calinei nu o mai caută deloc.

Catinca Roman și sora ei, Oana au avut același destin: sunt două mame singure. Catinca a povestit cât de greu a fost și ce i-a propus o prietenă franțuzoaică.

„De ce îi pui numele lui în acte?”

Cinci ani a stat Catinca Roman în Franța, iar când s-a reîntors în România a venit cu o altă mentalitate, fiind convinsă că va putea să facă multe lucruri în țara sa. Dar, din păcate, s-a lovit de foarte multe piedici. Aceasta susține că într-un fel regretă că nu a ascultat-o pe o prietenă franțuzoaică, care a sfătuit-o să nu treacă fetița pe numele tatălui.

„De ce îi pui numele lui în acte? Mie mi s-a părut ceva… ști prejudecățile de la noi, copil din flori… Și ea mi-a spus: faci cum crezi, dar… cred că o să complicați viața inutil. Nu pot să spun că am regretat, dar m-am tot gândit la asta. A fost foarte greu, pentru că eu am fost crescută că trebuie să fiu puternică, independentă, să mă descurc, nu trebuie să-mi arăt slăbiciunile.

Să crești un copil ca mamă singură e foarte greu, pentru că sprijinul e egal cu zero dacă n-ai o mamă, o bunică, care să te ajute… (…) le-am dus pe toate. Nu știu ce o fi fost în capul meu la vremea respectivă. Cred însă că aș fi putut performa mai bine în toate direcțiile”, a spus Catinca.

Calina nu a mai fost căutată de zece ani de tatăl său

Cât de greu i-a fost Catincăi Roman să-și crească singură copilul

Și mai greu a fost pentru fiica Catincăi Roman faptul că tatăl său nu o mai caută. ”S-a întâmplat până acum zece ani, din când în când, foarte rar. S-a implicat spre deloc în educația ei, iar de zece ani, în ciuda eforturilor mele de a încerca să reconstruiesc o legătură între ei, pentru că mi se pare important pentru o fată să aibă o figură paternă în viața ei, nu am reușit.

N-a vrut el, poate i s-a părut o responsabilitate prea mare. El este genul de persoană mai rigidă, care își dorește ca toată lumea să facă ce spune el. E un model pe care l-a văzut în familie. (…) N-ai cum să-i schimbi mentalitatea. (…)

Eu am făcut acest copil de comun acord cu tatăl ei. Când am rămas însărcinată, am discutat ce facem. El a dorit să-l păstreze, iar ulterior s-a retras. Era și foarte tânăr… Cred că e vorba de un orgoliu imens și a unui transfer pe ea a ranchiunilor pe care le are vizavi de mine.”, s-a destăinuit Catinca.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre