Vă plângeți că nu vă place locul de muncă? Dacă vă gândiți la locurile de muncă din trecut, vă veți considera fericiți.
Ce nu fac oamenii pentru bani. Cele mai ciudate meserii din istorie sunt șocante
Dacă meseria de bocitoare nu mai e o noutate pentru mulți dintre noi, nu același lucru se poate spune despre cea de…mulgători de șerpi. Cel mai bine știu japonezii care au avut o astfel de calificare. Deși pare un lucru scârbos, au fost mulți mulgători de șerpi, pentru că se plătea foarte bine.
În plus, veninul de șarpe a fost dintotdeauna căutat, fiind folosit pentru obținerea de multe vaccinuri și medicamente.
A existat însă o meserie și mai grea, e vorba de strângătorii de excremente. Printre cei aleși să facă o astfel de meserie se numărau evident cei săraci care erau obligați să coboare în subteranele pline ochi cu șobolani și să curețe tot.
Scriitori de blesteme
Chiar dacă se spune că un blestem se întoarce ca un bumerang asupra celui care l-a făcut, se pare că nu de aceeași părere erau oamenii pe vremuri. Pentru că a existat o meserie numită scriitor și sculptor de blesteme. Potrivit istoriei, multe astfel de plăci s-au păstrat până în zilele noastre iar mesajul acestora este de-a dreptul înspăimântător.
Pe vremuri, clovnii nu animau doar petrecerile, ci și înmormântările. Aceștia trebuiau să se îmbrace cu hainele defunctului, să mimeze comportamentul acestuia și să facă lucruri hazlii lângă sicriu. Clovnii au fost în acele vremuri foarte apreciați și iubiți și li se dădea voie să-i ironizeze chiar pe marii împărați. Cât privește remunerația, se spune că primeau sume chiar mai mari decât gladiatorii.
Gumiști și ștergători de dos regal
Cine ștergea dosul regal era considerat un servitor cu totul excepțional. Dacă la început erau angajați mai mult piticii, în timp meseria a ajuns să fie făcută chiar de secretarii personali ai regelui. Deși pare greu de crezut, există în lume oameni care se ocupă cu adulmecarea mirosului neplăcut de sub braț. Și asta pentru că sunt plătiți regește. Aceștia sunt specialiștii datorită cărora un deodorant funcționează perfect atunci când iese pe piață.
Sursă foto: libertatea
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook