Cele mai ciudate tratamente medicale din trecut. Dacă în ziua de azi putem beneficia de un tratament calitativ și efectiv, în trecut medicii abia studiau acest domeniu. Până să ajungă la un tratament adecvat, apelau la o mulțime de remedii sau terapii ciudate și periculoase pentru viața umană.
Cele mai ciudate tratamente medicale din trecut. Trepanația
Termenul trepanația este foarte vechi și a fost folosit în multe regiuni ale globului. În trecut trepanația se folosea pentru a trata durerile de cap sau unele râni. Acest tratament presupunea găurirea craniului. Un proces foarte dureros, care putea duce și la moarte omului. Reamintim, în trecut nu exista anestezie.
Tratament cu excrementele animalelor
Conform papirusului Ebers din 1500 î. Hr. exista un tratament foarte ciudat la egipteni. Aceștia considerau că excrementele făcute de gazele, măgari sau câini au proprietăți benefice pentru tratarea diferitor răni. Arheologii au observat că egiptenii au avut o medicină foarte avansară în comparație cu alte popoare, dar existau și unele tratamente care nu putea fi numite eficiente.
Tratament cu sângele gladiatorilor
Romanii antici credeau că sângele gladiatorilor aduce multă putere și rezistență celui care se spală cu sângele acestor luptători. Peste o perioadă romanii au început să folosească acest sânge ca un remediu pentru epilepsie.
Tratament făcut din mumii
Medicii europeni în timpul Evului Mediu considerau că spiritul oamenilor se ascunde în mumii. În așa fel, făceau o ”pulbere minune” din oamenii morți. Zdrobeau rămășițele mumiilor egipteni și mai apoi, le amestecau cu puțin alcool. Acest tratament era considerat foarte bun pentru tratarea durerilor de cap.
Tratament cu ulei de șarpe
Un alt tratament ciudat a apărut în Europa, oamenii foloseau uleiul de șarpe pentru a vindeca bolile de piele sau reumatismul. Mai târziu, și chinezii au găsit un fel de rasă de șarpe de apă, care trata durerile de cap. Cercetătorii au ajuns la concluzia că chinezii au avut dreptate cu acest tratament, întrucât în uleiul de șarpe de apă se regăsesc acizi antiinflamatorii.
Foto
Rodica Mandache, Doruleț al românilor. Actrița fost sărbătorită pe Internet
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook