Spălați-vă pe mâini cât mai des. Este pandemie de COVID-19, dar și în jurul nostru sunt o mulțime de obiecte care care favorizează prezenţa germenilor şi a bacteriilor.
Multe obiecte banale pot fi murdare și purtătoare de germeni și bacterii. Întinzi mâna după telefon ori telecomandă printr-un gest reflex. Te poți allege cu o diaree sau crampe stomacale și nici nu îți dai seama de ce.
Telefonul mobil
Merge cu noi peste tot, chiar și în baie. Drept urmare, ar putea fi de până la 10 ori mai murdar decât un scaun de toaletă. Ar putea avea chiar și bacteria E. Coli pe el. Această este o bacterie care va poate provoca diaree și crampe stomacale. Poate trăi ore întregi pe o suprafață caldă, cum este cea a telefonului. O soluție este să vă spălați pe mâini cu săpun cât mai des.
Tastatura calculatorului
Adesea mâncați la birou, deasupra tastaturii. Acasă, copiii au acces la calculator și își șterg nasul în timp ce joacă jocul preferat. Pisica se așează confortabil pe tastatură pentru un pui de somn, după ce a trecut, în prealabil, pe la coșul de gunoi. Nu este nici o mirare că este plină de germeni. Pentru a o curața, opriți calculatorul, scuturați-o de câteva ori pentru a scapă de micile resturi dintre taste, apoi folosiți o soluție pe bază de alcool pe o dischetă de bumbac și curățați fiecare buton.
Telecomanda
Toată lumea o atinge. Când cade pe podea ori se ”ascunde” printer pernele canapelei poate aduna o serie de mucegaiuri și bacteria. Ștergeți telecomanda cu soluții antibacteriene cât mai des!
Buretele de spalat vase
Este cel mai murdar lucru din casă. Este umed, absorbant, și frecați resturi de alimente și murdărie cu el tot timpul. Bureții sunt greu de păstrat curați. Soluția este să îl schimbați cât mai des.
Suportul pentru periuța de dinți
Periuța de dinți rămâne umedă după folosire, iar germenii se pot lipi de peri și apoi ajung în suportu. Acesta este obiectul cu cea mai mare densitate a bacteriilor, dintre obiectele pe care le puteți atinge. Curățați-l cât mai des. Sau cumpărați periuță cu apărătoare.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook