Simona Ionescu / Redactor Șef

Cele mai murdare obiecte din jurul nostru. Atenție pe ce puneți mâna!

Cele mai murdare obiecte din jurul nostru. Atenție pe ce puneți mâna!
Există o mulțime de obiecte murdare în jurul nostru, acasă, la serviciu, la cumpărături. Chiar și cea mai harnică gospodină are obiecte murdare prin bucătărie. Care sunt cele mai murdare obiecte din jurul nostru.

Orice obiect de la serviciu

Ușile cuptorului cu microunde sau frigiderului, robinetul, toate acestea sunt des folosite de mai multe persoane și pot fi acoperite cu bacterii. Butoanele aparatului de cafea nu sunt nici ele atât de curate. Spălați-vă mâinile înainte și după ce atingeți aparatele.

Jucăriile cațelului din casă

De fiecare dată când se năpustește asupra jucăriei preferate, cățelul familiei nu transferă doar bacterii, ci creează și un loc umed, lipicios pentru ca alți germeni să prospere. Curațați des jucăriile din cauciuc.

Banii

Studiile cercetătorilor au arătat că pe majoritatea bancnotelor pot exista mii de tipuri de bacterii, de la cele care provoca acnee, până la cele transmise de oamenii care își ling degetele în timp ce numără documente. Bancnotele din plastic sunt mai puțin expuse decât cele din hartie. Este recomandabil să vă spălați pe mâini după ce ați folosit banii.

Ceașca de cafea de la birou

Cel mai des cumpărați cafea de la automat, dar poate cel care are în grijă aparatul îl curăță superficial. Apa și instalația pot fi pline de bacterii și mucegaiuri care ajung în ceașca ta. Cana o speli cu un burette de vase care este la fel de murdar. Folosiți detergent de vase și prosoape de hârtie, când o spălați la serviciu.

Suportul pentru cuţite

Speli cuţitele şi le aşezi în suportul lor din lemn. Însă uiţi că, din cauza apei care rămâne pe ele, în interiorul suportului se pot dezvolta o mulţime de bacterii şi spori de mucegai. Spală des suportul din lemn cu apă şi oteţ, lasă-l la uscat şi abia apoi foloseşte-l.  Dacă nu, acesta va contamina cuţitele, iar apoi tu le vei folosi la felierea alimentelor.

Poșeta

Umblați cu mâinile în poseta destul de des, dar o curățați foarte rar. Asta explică faptul că există foarte multe bacterii în ea. Locurile în care o lași, precum masă, birou sau podelele mașinii, favorizează apariția microbilor. Când o curățați, ar fi bine să o atârnați de un cârlig și să o ștergeți cu servețele antibacteriene. Procedați la fel și la partea exterioară: pietricelele, fermoarele, lanțurile și suprafețele cutate pot strânge mai mulți germeni decât suprafețele drepte.

Bancomatul

Butoanele bancomatelor sunt atinse de oameni veniți de oriunde. Pe aceste butoane se pot găsi până Și microbi proveniți de la resturi alimentare sau bacterii din plante putrezite. Bancomatele sunt la fel de murdare, indiferent dacă sunt amplasate în exterior sau în interior. Cele amplasate în marile magazine sunt cele mai murdare.

Cărucioarele pentru cumpărături

Îl umpleți cu alimente și apoi puneți mâna pe mâner. Uneori asezați copilul în el, iar acesta poartă scutec. Păsările se așează pe el în timp ce căruciorul stă în parcare. De aceea, manerele si suporturile carucioarelor sunt locul preferat pentru bacteria E. Coli sau Salmonella, ambele putând provoca diaree. Folosiți servețele umede înainte să îl utilizați.

Dozatorul de săpun

Mâinile tale nu sunt chiar curate atunci când apeși pe acel dozator, dar acesta nu este singurul motiv pentru care este plin de bacterii. Săpunul din interiorul dispenserului poate fi contaminat dacă este reumplut înainte ca acesta să fie complet golit. Spalați-vă cu atenție și utilizați prosoape de hârtie pentru a va usca.

Prosopul din bucătărie

Nu îl folosiți atât pentru a va usca vesela, mâinile și pentru a șterge petele de apă. Rezultatul este că prosopul de bucătărie poate adăposti o mulțime de bacterii. Soluția potrivită este să le spălați cât mai des sau să aveți mai multe prosoapepe care să le folosiți ori la vase ori la mâini.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre