Simona Ionescu / Redactor Șef

Eric Roberts, mărturisiri despre copilărie și relația complicată cu sora Julia Roberts. Actorul lansează o rugăminte publică

Eric Roberts, mărturisiri despre copilărie și relația complicată cu sora Julia Roberts. Actorul lansează o rugăminte publică
Fratele Juliei Roberts, Eric Roberts, este hotărât să întoarcă o nouă foaie și să lase în urmă trecutul dureros. Primul pas constă într-o serie de mărturisiri făcute cu privire la copilăria dificilă pe care a avut-o, dar și relația complicată dintre el și sora sa.

Actorul Eric Roberts, în vârstă de 68 de ani, a avut mulți ani o relație complicată cu sora lui, celebra actriță Julia Roberts. În noua sa carte de memorii, „Runaway Train: Or the Story of My Life So Far” (trad. „Tren scăpat de sub control: sau Povestea vieții mele de până acum”), Eric face mărturisiri despre copilăria sa dureroasă, dar și despre motivele pentru care a urât-o mulți ani pe Julia. 

Eric Roberts este fiul lui Walter Roberts și Betty Lou Bredemus Despre tatăl său, care era tot actor, Eric spune că era un om cu o predilecție pentru alcool și izbucniri violente, el însuși crescut într-un mediu abuziv. Îl descrie ca pe un bărbat „foarte tulburat”, care, din cauza geloziei față de succesul fiului său, nu a fost un model potrivit de părinte.

S-a mutat la New York când avea 17 ani 

După ce părinții săi au divorțat în 1971, mama lui Eric s-a recăsătorit cu Michael Motes. Julia, sora mai mică cu zece ani, și Lisa, acum în vârstă de 59 de ani, au locuit împreună cu ei în Smyrna, Georgia, alături de Nancy Motes, fiica lui Betty și Michael. Walter a decedat în 1977, răpus de cancer. Răul fusese însă deja făcut. 

Julia Roberts, alături de Eric și de sora lor, Lisa, în 1986
Foto: Vanity Fair

Eric Roberts s-a mutat ulterior, când avea 17 ani, la New York, acolo unde avea să descopere și faima. A jucat în „King of the Gypsies” din 1978, urmat de „Star 80” și „Pope of Greenwich Village”, alături de Mickey Rourke, în 1984. Interpretarea din „Runaway Train” (1985) a fost cea care i-a adus și o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Are o carieră de peste cinci decenii 

Eric Roberts are în spate o carieră de cinci decenii, timp în care a fost implicat în aproximativ 700 de proiecte, un palmares impresionant de altfel. 

Marele lui rateu a fost însă refuzarea rolului lui Iisus din n „Ultima ispită a lui Hristos” de Martin Scorsese. A pierdut atunci pentru totdeauna șansa de a lucra cu celebrul regizor.

Consumul de droguri și accidentul care l-a băgat în comă l-au marcat 

În 1981, Eric Roberts a fost implicat într-un grav accident de mașină, care l-a făcut să stea trei zile în comă. Acest incident, dar și anii în care a făcut abuz de droguri i-au afectat memoria.

Eric Roberts a avut probleme de tânăr cu cocaina Foto: Pinterest

Julia Roberts s-a mutat și ea la New York în 1985, iar în acea perioadă fratele ei era deja celebru, dar și dependent de cocaină. De-a lungul anilor, Eric Roberts a susținut de multe ori în public faptul că „Fără mine nu ar fi existat Julia Roberts”, cu toate că actrița și-a construit propria ei carieră, pe merite clare. 

A urât-o pe Julia Roberts când aceasta a luat partea cumnatei 

„Desigur, cea mai dură consecință a consumului meu de droguri a fost pierderea Emmei”, scrie el în fragmentele despre lupta pentru custodia fiicei sale, actrița Emma Roberts, pe care o are din relația cu Kim Cunningham.

Eric și Julia Roberts nu și-au vorbit timp de 11 ani, însă acum au o relație bună.
Sursa foto: E Online

Eric a dezvăluit că relația lui cu Julia a avut de suferit din momentul când ea a decis să o sprijine pe Cunningham în bătălia pentru custodia Emmei, când dependența lui de cocaină scăpase grav de sub control. Roberts nu intră în detalii despre acest subiect, în volumul său de memorii, dar admite că a fost decizia corectă pe care actrița a luat-o.

„Îmi imaginez că voi rămâne fratele Juliei și tatăl Emmei Roberts pentru tot restul vieții”, scrie el. „Mi-ar plăcea să mă descurc. Acesta este o parte din motivul pentru care există această carte”.

I-a cerut scuze publice Juliei Roberts

Referitor la declarația dură despre cariera surorii sale, Eric Roberts atinge și acest subiect în noua sa carte. Decenii mai târziu, actorul își cere iertare public. 

Emma Roberts, fiica lui Eric și nepoata Juliei Roberts, este și ea o actriță cunoscută
Sursa foto: Wikipedia

„Sper că Julia va accepta aceste scuze publice. A fost un lucru absurd pe care l-am spus”. Mai mult, Roberts admite că relația cu surorile sale a fost sabotată de consumul de droguri.

„Nu aș fi surprins să aflu că au suferit de PTSD din cauza perioadelor în care era periculos să fii în preajma mea”, scrie el. „Lisa și Julia aveau nevoie de dragoste și protecție – în schimb, au primit frică și nesiguranță”, încheie Eric Roberts. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri