Simona Ionescu / Redactor Șef

Certurile dintre prințul William și fratele său Harry sunt vechi. De mici au avut conflicte, iar acum ies la lumină

Certurile dintre prințul William și fratele său Harry sunt vechi. De mici au avut conflicte, iar acum ies la lumină
Disensiunile dintre cei doi fii ai prințului Charles sunt la ordinea zilei, de ani buni. Fratele mai mare, William, nu e de acord cu ceea ce face mezinul, și are să îi reproșeze multe declarații care au pus casa regală într-o lumină defavorabilă.

Dar problemele dintre frați nu au legătură cu Megxit și ruptura lui Harry de familia regală odată cu plecarea peste ocean, în California. Prințul William a fost „invidios și gelos” pe popularitatea prințului Harry încă de când erau copii, prințul mai tânăr fiind „bufonul perechii”, potrivit fostei gărzi de corp a lui Lady Di.

Ken Wharfe, care a acționat ca ofițer de protecție a poliției al Dianei din 1987 până în 1993 și ca șef al securității lui William și Harry cu un an înainte, și-a prezentat evaluarea despre frați într-un interviu televizat recent, înainte de vizita lui Harry în Europa, care are loc săptămâna aceasta, împreună cu soția sa, Meghan Markle.

Wharfe i-a întâlnit pentru prima dată pe frați în timp ce William avea cinci ani, iar Harry avea doi ani, la domeniul Sandringham al Reginei Elisabeta a II-a, unde ei stăteau cu mama lor, scrie Newsweek.com. „Nu voi uita niciodată acea zi”, a declarat Wharfe, prezentatorul pentru GB News, Mark Dolan, despre prima sa întâlnire cu Diana, care a murit în urmă cu 25 de ani, într-un accident de mașină la Paris, în 1997.

Lady Di:  „Nu te invidiez că o să ai grijă de cei doi copii ai mei”

„A fost cu adevărat extraordinar.  Am fost trimis la Sandringham, în Norfolk, la unul dintre palatele reginei de acolo, destul de emoționat că mă întâlnesc cu un membru al familiei regale, așa cum ar fi fost majoritatea oamenilor la acea vreme.  Am fost condus într-o cameră albă de un majordom foarte atent și acolo era William în vârstă de 5 ani care încerca să cânte la pian, aș putea adăuga foarte rău.

Detalii incendiare despre moartea Prințesei Diana (IX) Sarah, fiica secretă

Harry stătea pe o măsuță de cafea, a continuat el, destabilizand o vază cu crini regali și Diana mi-a spus fără nicio prezentare: Nu știu dacă poți să ai grijă de copiii mei, Ken, pentru că ei pot fi o pacoste a naibii.” După ce prinții au sfârșit prin a sparge vaza cu crini, Wharfe a povestit că Diana i-a spus: „Nu te invidiez că o să ai grijă de cei doi copii ai mei, Ken”.

Prințul William era gelos și invidios pe fratele său mai mic

În ciuda comportamentului lor adesea agitat, Wharfe își amintește anii în care a lucrat cu William și Harry cu drag, subliniind diferențele marcante dintre frați. „Au fost foarte distractivi, i-a spus el lui Dolan. Au fost răutăcioși. Harry era bufonul perechii… Știu cu siguranță că William era mai degrabă invidios și gelos pe Harry pentru că era foarte popular când era copil.”

Nu este prima dată când bodyguardul vorbește despre diferențele dintre Harry și William. Într-o carte publicată recent, scrisă împreună cu jurnalistul Ros Coward, intitulată „Diana: Remembering the Princess”, Wharfe a vorbit despre frați așa cum sunt astăzi, despre o ruptură care există între cei doi de când Harry s-a mutat cu familia sa în California și despre modul în care Diana  ar fi putut remedia asta.

Fostul bodyguard crede că Diana l-ar fi ajutat, dacă trăia, pe Harry

William și Harry sunt în foarte multe puncte de vedere băieții mamei lor, deși există diferențe între ei, a scris el. Deși poate că William a revenit mai mult la o lume departe de lumina reflectoarelor când vine vorba de a-și pune copiii în ochii publicului, el încearcă să se implice, încearcă să aducă o abordare mai modernizată.

Dacă Diana ar fi trăit, a continuat el, nu există nicio îndoială în mintea mea că ar înțelege pe deplin poziția în care se află Harry și probabil că ar fi traversat Atlanticul în mod regulat pentru a oferi ajutor. De asemenea, sunt sigur că ea ar fi susținut toate cauzele pentru care luptă Harry. Mama lui ar fi fost foarte de partea lui”.

Wharfe a devenit un comentator regal proeminent în anii de la moartea Dianei, părăsindu-și serviciul pe fondul separării ei turbulente de Prințul Charles la începutul anilor 1990, o perioadă în care a început să-și reevalueze cerințele de protecție personală și oamenii din jurul ei. „Plecarea a fost lucrul corect de făcut, dar nu știam în acel moment că ea se va retrage complet de toate acoperirile de securitate câteva săptămâni mai târziu, a scris el. Asta aa dus în cele din urmă la moartea ei.  Nimeni nu ar fi putut prezice asta”.

25 de ani de la moartea Prințesei Diana

Deși ziua celei de-a 25-a comemorări de la moartea Dianei nu a fost marcată în niciun mod public de William, Harry sau familia regală, ambii prinți au adus un omagiu mamei lor pe tot parcursul anului. În zilele dinaintea comemorării, Harry a spus în timpul unui discurs la un eveniment caritabil că:

„În Sesotho, limba basotho – cuvântul Sentebale înseamnă „nu mă uita”. Săptămâna viitoare se împlinesc 25 de ani de la moartea mamei mele și, cu siguranță, ea nu va fi uitată niciodată, a continuat el.  Vreau să fie o zi plină de amintiri ale muncii ei incredibile și dragoste pentru felul în care a făcut-o. Vreau să fie o zi în care să împărtășesc spiritul mamei mele cu familia mea, cu copiii mei, care mi-aș dori să o poată cunoaște”.

Prințul și soția sa participă la evenimente de caritate în Marea Britanie și Germania în perioada 5 – 8 septembrie, marcând prima lor întoarcere comună „de lucru” în Regatul Unit de la renunțarea la calitatea de membri ai familiei regale în 2020.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre