Simona Ionescu / Redactor Șef

Cine era bunicul lui Florin Călinescu. Actorul a povestit tot

Cine era bunicul lui Florin Călinescu. Actorul a povestit tot
Florin Călinescu a trecut prin multe drame în viața sa de adult. Recent însă, actorul a dezvăluit că nici copilăria nu i-a fost ferită de necazuri. Cine era bunicul lui Florin Călinescu.

În spatele lungii sale cariere și a luminii reflectoarelor, Florin Călinescu ascunde o mare dramă. Mulți sunt cei care știu că actorul și-a pierdut atât soția, cât și unul dintre cei doi fii ai săi, la diferență de 7 ani unul de celalalt. Însă dramele l-au urmărit pe celebrul actor încă din copilărie. În emisiunea Românii au talent, vedeta a făcut dezvăluiri emoționante despre copilăria sa. Cine era bunicul lui Florin Călinescu. 

O fetiță de 9 ani din Maramureș l-a emoționat pe juratul de la „Românii au talent” vineri seara. Teodora Luca a cântat despre bunicul și străbunicul ei care au luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial. Florin Călinescu a fost impresionat de-a dreptul și a povestit o fărâmă din copilăria sa. Reamintim că actorul s-a mutat recent departe de Capitală, în comuna Băbana, în casa părintească. „În comuna Băbana s-a născut tata şi aici mi-am petrecut o bună parte a copilăriei. Ocupat cu viaţa la ţară, am mai slăbit. Am o gospodărie cu multe animale: 83 de găini, 5 porci de Bazna, doi băieţi şi trei fete, 42 de bibilici, 9 gâşte, doi câini lupi şi doi Schnauzeri pitici. Am avut şi capre cu iezi, dar iedul s-a făcut mare şi l-am dat pentru că se ţinea de rele”, mărturisea Călinescu anul trecut. 

Cine era bunicul lui Florin Călinescu. A luptat la Stalingrad

Deși tragediile l-au urmărit în viața de adult, acestea nu l-au ocolit nici când era copil. Actorul a povestit că bunica sa a rămas văduvă de tânără, căci și-a pierdut soțul în bătălia de la Stalingrad din în cel de-Al Doilea Război Mondial. Aceasta este considerată cea mai sângeroasă și mai mare bătălie din istoria omenirii. Acolo a luptat și bunicul juratului, însă nu a mai apucat să-și vadă soția și cei doi copii mici. A murit pe câmpul de luptă. 

„Aveam 4-5 ani şi mergeam cu bunica la biserică. Vedeam în cimitir bătrâne care plângeau la morminte, iar noi stăteam doar în faţa bisericii. Mi-a explicat că în cimitir e doar o cruce pentru că bunicul meu murise la Stalingrad, nu i-au adus rămăşiţele acasă. Abia pe la 17-18 ani am înţeles povestea, m-a emoţionat. Bunica mea a crescut singură doi copii, la țară, cu zâmbetul pe față. Bunicul a plecat la 20 de ani pe front şi aia a fost. Ea a murit la 90 de ani”, a povestit Florin Călinescu în cadrul emisiunii. 

Foto: Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre