Simona Ionescu / Redactor Șef

Codin Maticiuc, cea mai frumoasă amintire din Africa

Codin Maticiuc, cea mai frumoasă amintire din Africa
Codin Maticiuc a fost în vacanță în Africa și a avut experiențe de neuitat. Însă, care a fost cea mai frumoasă amintire?

Codin Maticiuc și-a ținut fanii la curent cu tot ce a văzut și a trăit în Africa. S-a întâlnit cu zebre, girafe, hipopotami, lei, bivoli. A zburat cu avioane mici, ”sicrie zburătoare” care au aterizat în câmp.

Codin Maticiuc, cea mai frumoasă amintire de Africa

Cine ar fi crezut? De la ”băiat de bani gata”, ”crai de Dorobanți” sau Poponeț, a ajuns să facă acte caritabile! Codin Maticiuc (40 de ani) a fost într-o vacanță în Africa și a povestit zi de zi ce aventuri a avut.

A fost în safari, s-a întâlnit cu tot felul de animale periculoase. Dar care a fost cea mai frumoasă experiență din Africa?

”În timp ce mă aflam în Ngorongoro am cerut celor de la hotel să mă ducă în cel mai apropiat oraș. Pentru mine asta este experiența reală a locurilor unde merg.

Un oraș de o dimensiune medie sau mică, fără obișnuința turiștilor. M-am plimbat prin târguri și pe străzile lui. Am căutat și am găsit o școală.

Singura școală din Karatu are 1800 de copii. Toți în uniformă, toți extrem de curați. Unii creștini, unii musulmani, alții păgâni. Împreună.

L-am contactat pe director și am făcut o donație pentru școală ca să poată termina o clădire nouă. Doar anul acesta s-au înscris 300 de copii noi în clasa întâi. Directorul m-a făcut un tur complet al scolii. Am cunoscut multi copii, erau până la 80-90 de copii într-o clasă.

Extrem de educați, cuminți și sociabili.

Au fost probabil cele mai frumoase momente petrecute în Africa”, a scris Codin Maticiuc.


Codin Maticiuc, peripeții în Africa. S-a plimbat cu o ”conservă”

Aventurile lui Codin Maticiuc în Africa. Întâlnirea cu bivolii

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre