Pentru copii aproape că nu există bucurie mai mare decât să deschidă, la prima oră a dimineții de 25 decembrie, cadourile de Crăciun. Însă copiilor lui Kate și William li se interzice cea mai mare bucurie. Foarte multe ore, ei trebuie să aibă răbdare și să nu se atingă de darurile lăsate de Moș Crăciun; trebuie să aștepte o anumită oră.
Copiilor lui Kate și William li se interzice cea mai mare bucurie
Prințesa Charlotte și frații ei, prințul George și prințul Louis, nu au voie să își deschidă cadourile nici în seara de Ajun și nici în dimineața Crăciunului, conform unei reguli stricte a familiei regale, care se păstrează de multe generații.
Familia regală respectă o tradiție germană care, azi, ni se pare destul de ciudată. „Membrii familiei regale sunt de origine germană, astfel că respectă tradițiile când vine vorba de sărbători. Abia după ceaiul de la amiază, ei deschid cadourile de Crăciun, conform tradiției germane”, a explicat Darren McGrady, fost chef al familiei regale.
Copiilor lui Kate și William li se interzice cea mai mare bucurie
Dar copiilor Prințului William și ai Prințesei Kate li se interzice și o altă bucurie. Îndrăgiți de britanici, aceștia primesc multe daruri de la supușii bunicului lor, Regele Charles, ori de câte ori apar în public. Așa s-a întâmplat și în ziua Crăciunului, când ei și-au însoțit părinții la biserica de pe domeniul regal de la Sandringham.
View this post on Instagram
George, în vârstă de 11 ani, Charlotte, de 9 ani, și Louis, de 6 ani, au fost însoțiți de părinții lor, Prințul William și Prințesa Kate Middleton, dar și de restul familiei regale la plimbarea anuală din ziua de Crăciun, care a avut loc înainte și după serviciul religios de dimineață la Biserica Sfânta Maria Magdalena, aflată pe domeniul Sandringham.
View this post on Instagram
Cantitatea mare de cadouri primite de cei trei copii l-a făcut pe Prințul William să remarce: „Flori (indicând-o pe Charlotte), ciocolată (indicându-i pe George și Louis) – foarte ușor!” Mai greu a fost cu mezinul.
Totodată, ei nu pot păstra sau accepta tot ce primesc.
Politica regală privind cadourile, foarte strictă
Prințul Louis a primit atât de multe cadouri, încât a trebuit să-i ceară tatălui său ajutorul. „Tati, poți să duci câteva?”, i-a spus acesta.
Un cadou special i-a fost oferit de Rupert Bradley, un băiat de aceeași vârstă cu el, 6 ani, care i-a dăruit lui Louis un suport de ou și o linguriță din argint, lucrate manual, cu marca comemorativă a Coroanei Regelui Charles. Rupert – care e născut la câteva zile distanță de Louis – a primit el însuși acel cadou de Crăciun, dar a dorit să-l dăruiască mai departe Prințului Louis.
Prinții pot primi cadouri, dar nu le pot și păstra pe toate. Și în acest domeniu există reguli foarte stricte. Politica oficială privind cadourile prevede că membrii familiei regale pot accepta cadouri de la persoane pe care nu le cunosc personal, inclusiv de la public, numai dacă acestea îndeplinesc anumite condiții.
De exemplu, florile, alimentele și alte produse consumabile (în cantități rezonabile) sunt acceptabile, la fel și exemplarele de cărți oferite de autor, cu condiția ca subiectul să nu fie controversat. De asemenea, pot fi păstrate obiecte de valoare mai mică, adică unele ce valorează mai puțin de 150 de lire sterline.
Cadourile oficiale – cum ar fi cele primite în timpul unei vizite de stat, de exemplu –pot fi utilizate doar de membrii familiei regale sau pot fi expuse. Aceste cadouri devin automat parte a Colecției Regale.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook