Simona Ionescu / Redactor Șef

Craii de Dorobanți au ajuns să facă foamea după ce au devenit dependenți de jocurile de noroc

Craii de Dorobanți au ajuns să facă foamea după ce au devenit dependenți de jocurile de noroc
Pe Alex Bogdan lumea îl reperează mai ales ca unul din componenții grupului umoristic „Mondenii”, unde face o figură cu adevărat memorabilă. A ajuns rău de tot într-o perioadă. Și alți crai de Dorobanți au avut aceeași soartă.

Viața nu i-a fost mereu pe roze actorului Alex Bogdan. Problemele cu care s-au confruntat nu au apărut din senin, ci au fost provocate chiar de el. „Mondenul” și-a pierdut apartamentul. Și, odată cu locuința, și o sumă foarte mare de bani. Asta pentru că a jucat la „păcănele” și a pierdut. A fost un lung șir de pierderi. Abia când nu a mai avut unde să doarmă și-a dat seama că e în pericol.

Alex Bogdan a fost dependent de jocurile de noroc și nu se ferește să recunoască acest lucru. El speră ca, prin puterea exemplului, să le deschidă ochii și altor tineri care se confruntă cu același viciu grav. El a avut nevoie de mulți ani ca să poată înțelege faptul că jocurile de noroc sunt „cea mai nasoală boală”. Și a avut nevoie de alți ani ca să reușească să renunțe la ele, și să se declare „ vindecat”.

Și-a pierdut apartamentul la jocuri de noroc

Aex Bogdan a povestit în cadrul podcastului lui Radu Țibulcă, că a fost dependent de jocurile de noroc și că a pierdut enorm de mulți bani. Totul a început la vârsta de 22 de ani, când a intrat pentru prima dată într-un cazinou. Dependența s-a instalat aproape instantaneu și l-a ținut 9 ani. Credea că poate face bani grămadă jucând, dar a pierdut bani grămadă. Per total suma pe care actorul a pierdut-o la „păcănele” se ridică la 150.000 de euro, incluzând și apartamentul în care locuia, pe care l-a pierdut de asemenea. Abia atunci a înțeles în ce situație gravă ajunsese.

„Eu am pățit ce a pățit și Augustin Viziru. E o boală… Am fost dependent de jocurile de noroc. Rău! Ești într-un punct în care cazi şi te prinde pentru că eşti o fire vicioasă, m-a prins chestia aia şi am avut 9 ani în care am fost rău. Am pierdut cumulat 150.000 de euro. Apartamentul.

Mi-a ținut mama mea evidența. Când am avut curajul să îi spun mamei și ea fiind contabilă a pus cap la cap și mi-a zis cât am pierdut. E una dintre cele mai nasoale boli, care nu ține cont de apartenența socială. Cunosc foarte mult colegi care fac asta. Eu am fost 10 ani singur. Eu tot timpul am avut nevoie de iubire și stabilitate, lucruri pe care nu le-am găsit, pentru că sunt dificil. M-a prins”, a declarat Alex Bogdan în podcastul lui Radu Țibulcă.

A jucat la „păcănele” toții banii câștigați din „Mondenii”, „Cronica cârcotașilor” și altele

În medie, juca lunar 5.000 de euro. Uneori rămânea fără bani de mâncare, pentru că nu se putea abține din mizat.  Din cauza acestei dependețe de care nu putea să scape oricât de mult își dorea acest lucru.

„Făceam 5.000 de euro pe lună. Bani, frate! Și stăteam și la cămin. Făceam ‘Mondenii’, ‘Cronica Cârcotaşilor’, emisiunea ‘Fii pe fază’, adică acumulam. Când îmi intrau banii, că acumulam vreo 5.000 de euro, pe data de 4 a lunii, următorul lucru era să merg în cazinou cu toți banii și îi pierdeam pe toți. De pe data de 5, a doua zi, eu trebuia să trăiesc până pe data de 4, a doua lună, fără nimic.

Într-o seară am ajuns de la cazino, fără nimic, am spart geamul, am luat monezi de 50 de bani şi am adunat 2 lei şi m-am dus şi mi-am luat două ouă pe care le-am făcut la tigaie să le mănânc. După aceea intervine procesul de «Dă-mi și mie 50 de lei». E boală ascunsă. Tu mori pe interior. Nu ai viață socială, pentru că nu ai cu ce să plătești o masă. Pierdeam pe lună 5.000 de euro. Pleci de acolo și zici că niciodată nu mai bagi bani”, a mai relatat Alex Bogdan.

„Declicul” i s-a îmtâmplat după ce s-a îndrăgostit. Femeia care i-a intrat în viață l-a făcut să poate lupta cu dependența.

Augustin Viziru a descoperit cazinourile când era la gimnaziu

„La 13 ani câștigam 1.000 de dolari pe zi pe puțin. Avem 25 de prieteni, încă 25 prin oraș, nu exista să plătească cineva când ieșea cu mine prin oraș. Banii făcuți ușor, se duc ușor, nu aveau nicio valoare. Chestiile astea sunt superficiale la bază și ne fac să ne pierdem atenția de la lucrurile importante, dar îți ia ochii: fete frumoase, mașini frumoase, viață frumoasă, lumea te respectă, lumea te apreciază, toți se uită frumos la tine.

E foarte greu să îți păstrezi calmul ăla și să rămâi pe linia de plutire, să înțelegi că nu ești tu mai sus ca nimeni. Totul a fost de anturaj, mergeam de luni până luni la club și prin 94 intram cu buletine false la cazino, îți ia ochii, opulență, îți arată cum să câștigi.  Eu căutam mereu să păcălesc cazinourile, apoi m-am mutat la poker, apoi la ruletă. Am câștigat foarte mulți bani la ruletă.

Unde puneam, acolo câștigam. Era un ritm de viață. Mi-am bătut joc de bani mulți, nu sunt mândru, important e să înveți din greșelile tale și să nu le mai repeți sau măcar să-i ajuți pe alții să nu facă greșelile pe care le-ai făcut tu”, a povestit Augustin Viziru anul trecut.

Viorel Lis, dependent de jocurile de noroc

La finele anului trecut, celebrul Rică Răducanu mărturisea că fostul primar general al Capitalei l-a „molipsit” cu jocurile de noroc. „La pariurile sportive nu joc, nu-mi place, iar când eram jucător de fotbal, nici nu aveam voie. Am, însă, altă belea. M-a învățat Viorel Lis cu păcănelele, e ca o boală în oase. Eram consilierul lui și, la sfârșitul programului, îmi zicea: „Hai, Rică, să mergem la păcănele!”. Vă spun, este boală grea, toată lumea mă ceartă”, a povestit acesta.

Viorel Lis a trăit dependent de jocurile de noroc. Înainte de pandemie a fost un episod în care a fost surprins în stradă, certându-se cu soția sa, după ce a rămas dator la „păcănele”, unde a și pierdut toți banii. În perioada de lockdown, Oana Lis povestea că mergeau și 70 km distanță, cu mașina, ca să joace la pariuri sportive, așa de mare era dependența.

Codin Maticiuc a rămas fără bani

Actorul Alex Bogdan a făcut și alte dezvăluiri surprinzătoare în podcastul lui Radu Țibulcă. El susține că Codin Maticiuc nu mai are bani.

„Codin? N-are de unde Codin. (…) Codin Maticiuc este falit! Pe bune… (…) N-are. De ce crezi că stă să facă filme? N-are nimic”, a spus Alex Bogdan despre vedeta pe vremuri nelipsită din cluburile de fițe din București.

Sursa foto: Instagram, Pixabay, Click.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre