Plapuma grea de pe vremea bunicii a trecut. Este mai ușor cu o pilotă: este primitoare, ușoară și călduroasă. Însă, trebuie să aveți în vedere câte aspecte înainte de a o alege.
Cum alegi cea mai bună pilotă de iarnă
Este important să aveți în vedere cât de frig este în regiunea unde locuiți pentru a alege o pilotă potrivită, care să vă încălzească iarna.
O pilotă de bună calitate trebuie să îți satisfacă nevoile și să îți ofere confonfortul de care ai nevoie pentru a avea un somn liniștit și odihnitor. Uite câte idei de la specialiștii superghid.ro.
Pilotă de iarnă, Materialul exterior
Materialul utilizat la “îmbrăcarea” pilotei este foarte important. În primul rând acesta, dacă este ales corespunzător, poate facilita circulația aerului prin pilotă, împiedicând supraîncălzirea corpului pe timpul somnului, și astfel nu vei transpira peste noapte.
Ai de ales intre doua tipuri de materiale exterioare:
- Materiale naturale: cele mai bune materiale exterioare pentru pilote sunt cele naturale. Acestea sunt recomandate pentru că sunt blânde cu pielea (nu faci alergii), permit o bună aerisire a pilotei și nu încing corpul. Cel mai practic material natural este bumbacul, însă poți alege și alte materiale naturale precum bambusul sau lâna.
- Materiale sintetice: cele mai întâlnite sunt microfibra și poliesterul. Avantajul acestor materiale este că au un preț mic, însă nu oferă beneficiile și confortul materialelor naturale.
Umplutura pilotei de iarnă
Puteți alege între două tipuri de umpluturi: naturale și sintetice.
- Umplutura natural: pene și puf de gâscă în diferite procentaje, lână, bambus. Recomandarea noastră este să alegi o pilotă din pene și puf de gâscă, mai ales că mai toate sunt tratate special împotriva alergiilor și microbilor. Însă, dacă vrei o pilotă de iarnă din altă umplutură naturală poți alege cu încredere o pilotă din bambus sau lână. Materialele naturale permit o mai bună circulație a aerului, nu încing corpul și rezistă mai bine în timp.
- Umplutură sintetică: poliester (microfibră, nanofibră), biluțe siliconice etc. Sunt avantajoase din perspetiva prețului mult mai mic. Însă, chiar dacă sunt mai avantajoase la preț, acestea nu rezistă foarte bine în timp și nici nu oferă un confort ridicat, mai ales dacă sunt printre cele mai ieftine.
Tipul de pilotă de iarnă
Sunt mai mute tipuri de pilotă.
- Pilota de iarnă. Este cel simplu, destinat numai pentru anotimpul friguros. Densitatea pilotei de iarnă este între 400-500 g/mp, suficientă pentru a face față zilelor geroase. Densitatea pilotei de iarnă o vei alege în funcție de cât de geroase sunt iernile din zona ta și de cât de friguroși sunteți.
- Pilota 4 anotimpuri. Este un tip mai practic de pilotă pentru că poate fi utilizat în toate anotimpurile. Pilota 4 anotimpuri este formată din 2 pilote de densitate diferită, care se combină și se utilizează în funcție de anotimp și nevoi. O pilota este mai subțire, cu o densitate în jur de 200 g/mp, pentru a fi utilizată vara, iar o pilotă este mai groasă, în jur de 300-350 g/mp pentru a fi utilizată primăvara și iarna. Cele două pilote sunt prevăzute cu un sistem de prindere, astfel încât să poți formă o singură pilotă din cele două, pentru a avea o pilota călduroasă pentru zilele friguroase de iarnă.
Dimensiunile pilotei
Dimensiunile pilotei de iarna se aleg in functie de dimensiunea patului și de numărul de persoane care dorm în pat. Cel mai indicat este ca pilota sa fie mult mai mare decât mărimea patului, astfel, toți vor beneficia de aceasta și nimeni nu va rămâne neînvelit pe timpul nopții.
Pernuțe decorative pentru casa ta. Cum le alegi
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook