Anamaria Prodan și Jean de la Craiova și-au amintit cum au făcut primii bani în copilărie. Șmecheria de atunci s-a învățat. Și Codrin Ștefănescu s-a descurcat bine când era copil.
„Puneam țolul, stătea fiecare pe locul lui. Era cinci lei filmul”
„Eu luam cinci lei fisa de aluminiu mare. Aveam taxă mare. Eram la Dăbuleni, știi cum sunt băncile alea lungi, ca la nuntă, ca la pomană. Puneam țolul, pătura, stătea fiecare pe locul lui, pentru că eu aveam video. Avea mama și eu îl furam și era cinci lei filmul. Înainte de Revoluție, că mama pleca înaintea mea, da 1986-1987”, a mărturisit Anamaria Prodan râzând.
Pasiunea această pentru film se pare că a urmărit-o pe fiica regretatei Ionela Prodan până în ziua de astăzi, când și-a văzut visul cu ochii: a primit rolul principal în filmul „Complotul bonelor”, fiind apreciată pentru talentul pe care îl are.
„Făceam ciubuc din ăla pe băț și le vindeam”
Tot din film s-a „îmbogățit” și Jean de la Craiova. Îndrăgostit de filmul „Lanțul amintirilor”, cântărețul s-a gândit la o soluție cu totul și cu totul inedită. „Căutam în coșurile de gunoi bucăți de film pentru că toată lumea era înnebunită după Lanțul amintirilor…”, a spus artistul. A cumpărat apoi un aparat pentru diapozitive și a început să invite lumea la cinematograful făcut pe palierul blocului unde locuia.
Prețul era 3 lei de persoană. Dar pentru că vroia și mai mult de atât, Jean de la Craiova, inventiv cum îl știm, că avea „cap de jidan”, a făcut și „ciubuc din ăla pe băț pe care îl vindeam cu un leu bomboana”.
„Taxa era 25 de lei, alea mai deocheate erau mai mult”
Dar Jean a făcut bani frumoși și cu Codrin Ștefănescu, care primise un video de la tatăl său, care-l adusese din străinătate. „Codrin învăța la Electroaparataj, avea o gagică pe acolo și eu învățam la Industrial Republica, mai codaș, dar eram la liceu. De dragul ei, stătea mai mult pe la Electroaparataj și a venit ta-su din străinătate, avea video. Și am zis să facem bani. Mergeam la el, în sufragerie călcai pe ei… Mi-e dor de vremurile alea. Apăruseră filmele de groază, plecai cu frică.
„Ne-a prins miliția pe linia Olteniței”
Și am început să dăm pe lângă București. Ne-a prins miliția pe linia Olteniței. Taxa era 25 de lei, alea mai deocheate erau mai mult. Aveam două casete cu care scoteam bani adevărați. Banii îi făceam jumate-jumate”, a povestit râzând Jean de la Craiova.Deși nu avea nici o vină, tatăl lui Codrin i-a reproșat că din cauza lui nu învață, așa că l-a transferat la un liceu de prestigiu. „S-a dus la mate fizică, era deștept, ca și acum”, a mai spus artistul.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook