Simona Ionescu / Redactor Șef

David Popovici face sacrificii pentru sportul de performanță. Acestea sunt alimentele pe care le consumă campionul nostru

David Popovici face sacrificii pentru sportul de performanță. Acestea sunt alimentele pe care le consumă campionul nostru
Mulți adolescenți și-ar dori să arate ca David Popovici, dar puțini sunt cei care știu că acesta are mare atenție la dietă.

Când vine vorba de alimentație, David Popovici a scos din meniu multe lucruri care îi fac plăcere.

David Popovici face sacrificii pentru sportul de performanță. Acestea sunt alimentele pe care le consumă campionul nostru

Anul trecut, David Popovici a vorbit despre modul de viață ales, dar și la ce a fost nevoit să renunțe. Potrivit scoala9.ro, acesta se trezește în fiecare dimineață la ora 4.30, când ia micul dejun, iar la 6.30 are primul antrenament. Tânărul susține că de cele mai multe ori mănâncă dormind, iar părinții îi duc totul la pat. „Mănânc bine dimineața. Mănânc cu ochii închiși, ca să dorm la loc, o fac de mic și văd că funcționează la mine”, a amintit David Popovici.

În ce constă meniul

Cât privește meniul, acesta este format dintr-un iaurt, amestecat cu banane, chia, miere și fulgi de ovăz, dar și fructe uscate, respectiv migdale şi curmale.

De asemenea, pentru ca organismul să funcționeze perfect, după ce termină un antrenament sportivul bea o combinație de lapte, miere și scorțișoară sau doar lapte, miere și cacao. Acesta nu mănâncă deloc cârnați, iar pâinea albă a fost înlocuită cu cea integrală.

De ce i se spune Micul Google

Sunt puțini cei care știu că lui David i se spune și micul Google. Asta pentru că tânărul reușește să facă concurs cu antrenorul său despre capitalele țărilor lumii, pe care totdeauna îl câștigă. „Nu prea e atras de științele exacte, mai mult pe istorie, geografie. Chiar avem un joculeț simpatic între noi când trebuie să recunoaștem steagurile unor țări, ne contrazicem dacă e Mali sau Senegal sau Camerun. Iar «micul Google» le recunoaște imediat”, a declarat Nistor, potrivit GSP.

Vrea să o lase puțin mai moale cu antrenamentele ca să dea BAC-ul

Într-un interviu recent pentru Fanatik, David a mărturisit că adoră engleză pentru că „o consider ajutându-mă cel mai mult dintre toate materiile”, însă nu e prieten deloc cu matematica. Cât privește bacalaureatul, spune că nu are nici un fel de emoție.

„Ştiu că atunci când va veni vremea şi va trebui să învăţ, o voi face. Va trebui să o las puţin mai moale cu antrenamentele. Nu se vor opri niciodată, dar o să o las puţin mai moale cu antrenamentele şi să învăţ nişte opere”, a spus sportivul.

Sursă foto: digisport

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre