Bint al sahn – o prăjitură cu miere yemenită. Rețetă tradițională rară

Bint al sahn – o prăjitură cu miere yemenită. Rețetă tradițională rară
O prăjitură cu miere yemenită, făcută din straturi de aluat fraged și unt brun, și servită caldă este o prăjitură tradițională.

În Yemen toate fetele învață să o prepare, iar aceasta e pusă pe masă de fiecare dată cu ocazia sărbătorii Eid. Prepararea necesită multă răbdare, dar merită efortul.

Ingrdiente pentru prăjitură cu miere yemenită

1 cană de lapte (cald)

1 ou (la temperatura camerei)

1 lingură de zahăr

2 lingurițe de sare

5 1/2 căni de făină

1 linguriță de drojdie instant

1 cană de unt brun (topit)

1 linguriță de semințe de nigella  sau mac

Mod de preparare

Începeți prin a combina laptele, ouăle, zahărul, sarea, făina și drojdia instant. Frământați aluatul cu mâna sau folosiți un mixer vertical cu un accesoriu pentru aluat până când aluatul se adună și este lipicios la atingere. În timpul procesului, este posibil să fie nevoie să adăugați puțin câte puțin mai multă făină sau apă, în funcție de cât de uscat/umed arată. Lăsați aluatul să se odihnească timp de 30 de minute într-o zonă caldă pentru a putea crește. Când a crescut, împărțiți aluatul în 16 bile și acoperiți-l în timp ce lucrați pentru a nu se usca.

Pentru a începe procesul de stratificare, va trebui să folosiți o tavă de copt/pizza de 15 inci. Ungeți tava cu unt, dar lăsați marginile uscate pentru ca aluatul să se lipească atunci când este întins. Începeți prin a aplatiza o bilă cu mâna și întindeți-o ca și cum ați face pizza. Așezați-o în centrul tăvii și continuați să o întindeți până când ajungeți la marginea tăvii. Nu vă grăbiți să faceți acest lucru, deoarece nu doriți ca aluatul să se rupă prea mult. Întindeți un strat uniform de unt brun topit deasupra, asigurându-vă că marginile nu sunt acoperite de unt. Continuați cu restul bilelor până când aveți 16 straturi de aluat și unt topit.

Lăsați aluatul stratificat să se odihnească încă o oră pentru a se întări. Înainte de coacere, se unge cu o baie de ou și se acoperă cu semințe de nigella sau mac. Coaceți la 180 de grade pe grătarul de jos timp de 15 minute, apoi transferați pe grătarul de sus și coaceți încă 5 minute până când partea de sus s-a rumenit frumos. După ce se scoate, se stropește cu unt topit. Se servește caldă cu miere de bună calitate.

Sursa: Instagram