Tartă spectaculoasă cu brânză. E ca o pizza, dar mai bună!

Tartă spectaculoasă cu brânză. E ca o pizza, dar mai bună!
Dacă  sunteți „fan brânză”, vorba reclamei, atunci, cu sigurață. Nu aveți nici o șansă să ratați o rețetă ca aceasta.

Rețeta pentru această tartă spectaculoasă cu brânză bate orice pizza și e o bunătate. Veți folosi multă brânză mozzarella, atât în blat, cât și ca topping. În final, rezultatul este uluitor. Brânza se întinde, elastică, aromele se ridică și vă învăluie. În plus, combinația atipică cu migdale vă va scoate din orice zonă de confort.

Ingrediente pentru tartă spectaculoasă cu brânză

Pentru aluat: 1 ¾ cești de mozzarella, mărunțită

¾ cană făină de migdale

1/2 lingură de condimente italiene

1/2 lingură de usturoi tocat mărunt

1 lingură de praf de copt

1/2 linguriță de sare

1 ou întreg

Topping cu brânză:  1/2 cană de mozzarella, mărunțită

1/2 lingură de usturoi tocat mărunt

1 lingură de pătrunjel proaspăt, tocat

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius, apoi vă puteți apuca de prepararea acestei tarte spectaculoase cu brânză. Puneți toate ingredientele, în afară de ou, într-un bol care poate fi încălzit la microunde. Se amestecă ușor pentru a se omogeniza. Se pune la cuptorul cu microunde timp de 1 minut. În acest fel, mozzarella care intră în compoziția blatului se va topi. Dacă nu aveți cuptor cu microunde, puteți realiza același lucru într-un vas, pe aragaz, încălzit la baie-marie.

Se amestecă și se continuă la microunde încă 30 de secunde sau până când se topește complet. Adăugați în vasul adus pe blatul de lucru oul, apoi amestecați ușor pentru a obține un aluat cu brânză.

Așezați aluatul pe o tavă de copt pregătită cu hârtie de pergament și întindeți. Apoi coaceți în cuptorul preîncălzit  timp de 10 minute. Scoateți apoi blatul copt, întindeți deasupra  1/2 linguriță de usturoi tocat mărunt și brânza mozzarella pentru topping, apoi puneți din nou la cuptor pentru încă 7 minute sau până când brânza devine aurie. Se adaugă puțin pătrunjel proaspăt tocat și se taie felii.

Sursa: Instagram