Simona Ionescu / Redactor Șef

Decăderea lui Kate Moss. Ce s-a întâmplat după ce au apărut în presă fotografii în care consuma droguri

Decăderea lui Kate Moss. Ce s-a întâmplat după ce au apărut în presă fotografii în care consuma droguri
Kate Moss a început să lucreze în modeling din adolescență. Era un model pe care nimeni nu-l văzuse vreodată atunci când a pozat pentru Calvin Klein din 1993, într-o campanie care a propulsat-o în lumina reflectoarelor. Odată cu bucuria succesul uriaș, au venit și momente în care a crezut că „va muri”.

De-a lungul carierei sale de zeci de ani, Kate Moss a apărut pe coperțile a peste 300 de reviste. Pe măsură ce a devenit din ce în ce mai faimoasă, totuși, Moss a dobândit și infamie pentru abuzul de droguri și alcool. Dependența urma să o însoțească pe tot parcursul carierei sale. 

Crucificarea lui Kate Moss

Pentru Moss, septembrie ar fi trebuit să fie o lună de savurat. Era pe punctul de a face istorie devenind primul model care a apărut pe coperta Vogue pentru a zecea oară. Obținea 4 milioane de dolari pe an din contracte de modeling profitabile, dar crucificarea ei era pe cale să înceapă. 

În spatele unui articol numit „High as a Kate”, o un ziar britanic a făcut publice câteva fotografii care au șocat publicul. Supermodelul priza cocaină într-un studio de înregistrări din vestul Londrei. Alura poveștii a fost spectaculoasă. Kate Moss a fost una dintre cele mai recunoscute fețe din lume.

Rezultatele au fost catastrofale. Gigantul brand suedez H&M a reacționat articolele teribile apărute în presă, renunțând la campania de toamnă cu Moss. Această decizie, luată în timpul întâlnirilor de criză convocate la sediul H&M din Stockholm, a provocat un efect domino într-o industrie cunoscută pentru mentalitatea sa de turmă. 

Kate Moss a pierdut apoi contracte cu companiile de îmbrăcăminte Burberry și Chanel, urmând să facă o declarație publică legată de incident: „Vreau să îmi cer scuze tuturor persoanelor pe care le-am dezamăgit din cauza comportamentului meu care s-a reflectat prost asupra familiei, prietenilor, asociați de afaceri și alții. Încerc să fiu pozitivă, iar dragostea și sprijinul pe care l-am primit sunt de neprețuit”.

Kate Moss și Johnny Depp

Supermodelul spune că Johnny Depp, cu care a avut o relație timp de patru ani începând din 1994, a fost singura persoană în care putea avea încredere. Chiar dacă acum și-a găsit cealaltă jumătate, pe soțul Jamie Hince, pierderea lui Johnny Depp este cu siguranță o pastilă greu de înghițit. 

„Nu există nimeni care să fi putut vreodată să aibă grijă de mine. Johnny a făcut-o puțin. Am crezut ce a spus el. Ca și cum aș spune: Ce mă fac?. Am pierdut cu adevărat gabaritul cuiva în care puteam avea încredere. Coșmar. Ani și ani de plâns. O, lacrimile!”.

Raluca Bădulescu a terminat prost anul 2020. Ce a pățit vedeta de la „Bravo, ai stil!”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre