Oglinzile decorative pot face diferența într-o încăpere, mai ales dacă sunt plasate strategic. De exemplu, o oglindă în living poate face camera să pară mai mare sau mai luminoasă, iar o oglindă în dormitor poate crea o atmosferă intimă.
Decorează casa cu oglinzi. Cum o alegi pe cea potrivită
Oglinzile decorative se pot cumpăra din orice magazin de amenajări interioare.
Dimensiunile oglinzilor decorative
Oglinzile sunt obiecte care ies imediat în evidență, astfel că nu este neapărat necesar să fie foarte mari pentru a se transforma în elementul central dintr-o încăpere și pentru a atrage atenția.
Dimensiunea oglinzii trebuie aleasă în funcție de camera în care va fi amplasată, de mărimea acesteia și de utilitatea pe care o să o aibă (decorativ/ funcțional). În cazul în care vrei să amplasezi o oglindă în hol, pentru a da impresia de mai mult spațiu, te sfătuim să alegi una mai mare, cu dimensiunea de aproximativ 75×75 cm. În cazul în care vrei să folosești oglinda doar pentru a adaugă un accent pe un perete mai mic, atunci o dimensiune de 25×25 cm este suficientă.
Designul și forma oglinzilor decorative
Oglinzile din casă trebuie să țină cont de mobilier și de restul decorațiunilor. Dacă vrei să achiziționezi o oglindă de baie, este recomandată una cu design contemporan. Pentru o încăpere în care se regăsesc elemente clasice, alegiți o oglindă cu ramă în același ton.
Oglinzile pătrate sau dreptunghiulare sunt considerate de bază, fiind alese mai ales pentru aspectul practic și mai puțin pentru cel decorativ. Pentru un accent simplu, dar in același timp elegant, ar fi bines ă alegeți o oglindă rotundă sau ovală, care se poate încadra cu ușurință și într-un decor vintage. Pentru un accent modern și ecletic, oglinda ar putea avea o formă abstract, geometrică, în formă de stea stea și altele.
Dacă alegeți oglinzi decorative cu ramă din metal, trebuie să știi că acestea adaugă un plus de elegantă în încăpere și sunt un element sofisticat.
O ramă simplă se va încadra în orice tip de decor, pe când o ramă cu ornamente este mai potrivită într-o încăpere în care nu există foarte multe accente decorative. Există o gama largă de materiale din care sunt confecționate ramele oglinzilor decorative, precum metalul, lemnul sau sticlă. În magazine există și oglinzi fără ramă. Sursa și foto: superghid.ro
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook