Simona Ionescu / Redactor Șef

Divorțuri care au șocat lumea. Cât au scos vedetele din buzunar ca să scape de fostul partener de viață

Divorțuri care au șocat lumea. Cât au scos vedetele din buzunar ca să scape de fostul partener de viață
Când săgeata lui Cupidon i-a atins nu s-au gândit nici o secundă că vor ajunge la despărțire. S-au iubit cu patimă, s-au căsătorit, dar a venit și nota de plată la divorț.

Când le-a ajuns cuțitul la os, vedetele lumii nu s-au uitat la bani. Au scos din buzunar oricât a trebuit pentru ca divorțul să aibă loc.

Bill Gates s-a despărțit în 2021

Divorțurile țin prima pagină a ziarelor din diferite motive. Uneori, pentru că cei implicați sunt celebri. Sau pentru că procedurile sunt acerbe. Sau cauzele despărțirii sunt deosebit de savuroase. De obicei, însă, un divorț devine știre din cauza sumelor care urmează să fie împărțite în urma despărțirii. Sfârșitul căsniciei de 27 de ani a lui Bill și Melinda Gates a fost un caz recent. La momentul acordului de divorț, în august 2021, Gates valora aproximativ 152 de miliarde de dolari.

Bill și Melinda Gates

Divorțul lui Bill Gates a costat aproximativ 76 miliarde de dolari

Termenii exacți ai divorțului nu au fost făcuți publici. Cu toate acestea, cuplul locuiește în statul Washington, care deține bunuri comune, ceea ce face probabilă o împărțire egală a bunurilor lor. Niciunul dintre cei doi nu a solicitat pensie alimentară, dar se presupune că au împărțit cele aproximativ 152 de miliarde de dolari, ceea ce face ca divorțul lor de aproximativ 76 de miliarde de dolari să fie una dintre cele mai mari înțelegeri înregistrate.

Jeff Bezos și MacKenzie Scott, divorț de 38,3 miliarde de dolari

Dintre înțelegerile confirmate public, cel mai scump divorț a fost cel dintre Jeff Bezos și MacKenzie Scott, care au ajuns la o înțelegere în 2019 pentru suma de 38,3 miliarde de dolari. Alte înțelegeri costisitoare includ Alec și Jocelyn Wildenstein, care și-au soluționat divorțul în 1999 pentru aproximativ 3,8 miliarde de dolari. Și Rupert Murdoch și prima sa soție, Anna, care și-au soluționat divorțul din 1999 pentru suma de 1,7 miliarde de dolari.

Cât a costat divorțul lui Rupert Murdoch

Rupert și Anna Murdoch

După trei decenii și trei copii împreună, magnatul media Rupert Murdoch, președinte executiv al News Corp (NWS) și copreședinte al Fox Corporation (FOX) și soția sa, Anna, au decis să se despartă. Procedurile au început ca fiind amiabile, dar au devenit puțin cam dureroase.

Poate că relația lui Murdoch cu jurnalista de televiziune Wendi Deng, cu care s-a căsătorit la 17 zile după ce divorțul a fost finalizat în 1999, a avut ceva de-a face cu acest lucru. Anna însăși s-a recăsătorit la șase luni după pronunțarea sentinței, îmbogățindu-se cu 1,7 miliarde de dolari.

Bill și Sue Gross

Divorțul dintre „Regele obligațiunilor” Bill Gross, cofondator al Pacific Investment Management Company (PIMCO) și manager al Janus Henderson Global Unconstrained Bond Fund, și Sue, soția sa de 31 de ani, a fost unul deosebit de amar.

Au fost contestate bunurile cuplului, de la vila lor din Laguna Beach (evaluată la 36 de milioane de dolari), la tabloul lor Picasso (vândut ulterior pentru 35 de milioane de dolari) și până la trioul lor de pisici de companie. Sue a avut câștig de cauză cu Picasso și cu pisicile, parte a unei înțelegeri care a ajuns să se ridice la 1,3 miliarde de dolari (aproximativ jumătate din averea netă a lui Gross de atunci) în 2017.

Bernie Ecclestone și Slavica Radić

Bernie Ecclestone și Slavica Radić

Averea Formulei 1 a fost pusă în joc în momentul în care mariajul dintre Bernie Ecclestone, pe atunci director executiv al corporației de curse auto, și modelul Slavica Radić s-a destrămat. Finalizat în 2009, acordul de divorț i-a adus lui Radić o sumă estimată la 730 de milioane de lire sterline, aproximativ 1,2 miliarde de dolari la acea vreme.

A fost un divorț amiabil – și, după unele opinii, unul neobișnuit, deoarece se pare că ea îi plătește înapoi aproximativ 100 de milioane de dolari pe an. Ceea ce reflectă faptul că multe dintre bunurile lui erau de fapt păstrate într-un trust pe numele ei pentru a evita taxele de moștenire abrupte din Marea Britanie.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre