Simona Ionescu / Redactor Șef

Explicația din spatele numelui bizar pus de Boris Johnson celui de-al optulea fiu, nou-născut

Explicația din spatele numelui bizar pus de Boris Johnson celui de-al optulea fiu, nou-născut
Carrie și Boris Johnson tocmai au adus acasă pe al treilea copil al lor, căruia i-au pus un nume neobișnuit: Odysseus. Anunțul l-au făcut pe rețelele de socializare. Odată cu venirea pe lume a bebelușului, fostul premier britanic devine tată de opt copii.

Doamna Johnson, în vârstă de 35 de ani, a făcut anunțul pe Instagram, ieri după-amiază, unde a împărtășit imagini cu nou-născutul, care este al optulea copil al fostului premier, și al doilea fiu al lui Carrie. Soția fostului prim-ministru – care este deja mamă pentru Wilfred, de trei ani, și Romy, de 18 luni – a dezvăluit sosirea și numele nou-născutului cu o serie de imagini adorabile.

Primul născut al cuplului e fericit că are încă un frate mai mic

Carrie, purtând o rochie albă, este văzută ținând copilul în brațe. Ea a împărtășit, de asemenea, imagini cu Frankie în timp ce e învelit de fratele său mai mare Wilf și culcat fericit într-un coșuleț.

Ea a scris: „O săptămână cu Frankie. Bine ai venit pe lume Frank Alfred Odysseus Johnson, născut pe 5 iulie la ora 9.15. (Puteți ghici ce nume a ales soțul meu?!) Iubesc fiecare minut cu tine! Să îmi văd cei doi copii mai mari cum îl îmbrățișează pe noul lor frate, cu atâta bucurie și entuziasm, a fost cel mai minunat lucru. Suntem cu toții foarte îndrăgostiți.

Carrie Johnson e mândră de noul ei copil și de faptul că și-a extins familia

Mulțumesc foarte mult echipei incredibile de maternitate NHS de la UCLH. Sunt cu adevărat cei mai uimitori și grijulii oameni. Simt o recunoștință imensă. Acum, poate cineva poate recomanda orice seriale bune pentru a face bingeing în timp ce alăptez? E timpul pentru o băutură!”.

Numele copiilor Johnson, atent alese, de fiecare dată

Soții Johnson au ales atenți numele copiilor lor. Fiului mai mare i-au pus numele Wilfred, după bunicul domnului Johnson, unul dintre numele de mijloc, Lawrie, după propriul bunic, iar celălalt, Nicholas, după un medic care l-a tratat pe fostul deputat în timp ce se lupta cu Covid la spitalul St. Thomas din Londra.

Al optulea copil al lui Boris Johnson a venit pe lume în urmă cu o săptpmână

Fiica lor, Romy, poartă numele mătușii mamei sale, Rosemary, al doilea prenume, Iris, înseamnă curcubeu în limba greacă, iar al treilea prenume, Charlotte, a fost un omagiu adus regretatei mame a fostului premier.

În luna mai, Carrie Johnson a anunțat că așteaptă cel de-al treilea copil.  Tot pe Instagram ea a relatat cum au fost ultimele zile de sarcină. „Abia așteptăm să îl cunoaștem pe acest micuț,  peste câteva săptămâni. Wilf este entuziasmat de faptul că va fi din nou frate mai mare și a sporovăit despre asta non-stop. Nu cred că Romy are idee ce urmează să se întâmple. Ea va ști în curând”.

Frații din celelalte relații sunt toți majori

Copilul este al treilea copil al cuplului, dar al optulea al lui Johnson, acum editorialist la Daily Mail. Fostul premier are patru copii din căsătoria sa cu avocata Marina Wheeler. De asemenea, el are un al cincilea copil, Stephanie Macintyre, conceput împreună cu consultantul în artă Helen Macintyre.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carrie Johnson (@carrielbjohnson)

Familia Johnson s-a mutat în Oxfordshire la începutul acestui an, după ce Boris Johnson a demisionat din funcția de prim-ministru în iulie anul trecut. Ceilalți copii ai lui au toți peste 20 de ani – Lara Lettice are 20 de ani, Milo Arthur are 27 de ani, Cassia Peaches, 25 de ani și Theodore Apollo, 23 de ani.

De ce și-a numit Boris Johnson copilul Odysseus?

Boris și Carrie Johnson l-au numit pe cel de-al treilea copil al lor Frank Alfred Odysseus Johnson, alegând numele uneia dintre cele mai faimoase figuri ale mitologiei grecești. Odiseu a fost legendarul rege grec din Itaca și eroul poemului epic Odiseea al lui Homer. Compusă pentru prima dată pe cale orală în jurul secolului al VIII-lea î.Hr., epopeea – care este atribuită autorului grec antic Homer – a fost transcrisă mai târziu, în timpul erei creștine, pe pergament, din care au fost descoperite doar câteva fragmente în Egipt.

Fostul premier a ales prenumele neobișnuit pentru fioul său, Frank Alfred Odysseus Johnson

Se crede că a fost transmisă în tradiția orală timp de sute de ani înainte de a fi scrisă pentru prima dată. Odiseea este un poem grecesc care relatează călătoria de întoarcere a lui Ulise pe insula Itaca după războiul de la Troia. Boris Johnson, care este mândru de educația sa clasică, este cunoscut pentru faptul că își condimentează discursurile cu referiri la personaje din istoria și mitologia greacă și romană

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre