Simona Ionescu / Redactor Șef

Faimosul portar Rică Răducanu e acum pensionarul care strânge rău cureaua și stinge luminile din casă

Faimosul portar Rică Răducanu e acum pensionarul care strânge rău cureaua și stinge luminile din casă
Fosta mare glorie a fotbalului românesc, Rică Răducanu, are probleme mari cu banii. Acesta a ajuns să-și calculeze fiecare leu.

Scumpirile îngrozitoare cu care se confruntă România în ultima perioadă l-a adus pe Rică Răducanu într-o situație disperată. Cum se descurcă.

Faimosul portar Rică Răducanu e acum pensionarul care strânge rău cureaua și stinge luminile din casă

După o viață întreagă de muncă, Rică Răducanu trăiește dintr-o pensie de 1.800 de lei. Banii nu-i ajung, așa că, neavând încotro, unul dintre cei mai mari portari pe care i-a avut România, face economii drastice. În situația dată, acesta spune că a ajuns să se uite la televizor doar o jumătate de oră și să-și urmărească soția prin casă, pentru a stinge lumina în urma ei.

„Ne mai ajută cu bani fiul meu”

“O să facem economie la televizor, noi, pensionarii. O să o lăsăm mai moale, mă mai uit doar o jumătate de oră. Am presimțit că va fi greu, încă de astă-vară. Închid lumina prin casă, în urma soției. Noroc că ea este mai bine, cu sănătatea, le gătește nepoților, care învață online. Ne mai ajută cu bani fiul meu, ne descurcăm cum putem, el a mai lucrat, pe colo-colo, ca antrenor”, s-a destăinuit Rică, potrivit playsport.ro.

„Plecam cu gagicile la restaurante, pe la Intercontinental, erau vremuri tare frumoase”

Fosta glorie a României regretă că nu și-a ascultat mama și nu a pus bani deoparte. Ce-i drept, nu s-a gândit niciodată că va ajunge într-o asemenea situație, dar i-a plăcut și viața. Mai mult, acesta spune că îi pare rău că nu și-a negociat contractele așa cum trebuie, pentru că nu mai ducea acum grija zilei de mâine.

”Noi, aștia, mai în vârstă, nu am avut șansa să facem niște contracte serioase, ca să avem din ce trăi și la bătrânețe, așa cum se face acum în fotbalul mondial. Pe atunci, luam cam 300 de lei și 1.000 de lei, la calificare. Dar, nu țineam de bani. Plecam cu gagicile la restaurante, pe la Intercontinental, erau vremuri tare frumoase. Maică-mea, săraca, îmi tot spunea: ”Băi, bagă ceva bani la saltea, că nu se știe, vin vremuri grele!”. Dar, n-am ascultat-o, n-am făcut economii”, a mai afirmat sportivul.

„Fac tratamente pentru că nu e bună circulația sângelui”

Pe de altă parte, Rică are și mari probleme de sănătate, însă îi este frică să se opereze, așa că preferă să facă tratamente săptămânal.

”Mi se umflă foarte tare picioarele, acum vin de la doctor, am probleme cu varicele. Lunea, miercurea și vinerea merg la o policlinică, fac niște tratamente, pentru că nu e bună circulația sângelui. Încerc să scap, nu vreau să mă operez, mi-e teamă!”, a mai afirmat Rică Răducanu.

Sursă foto: playsport, cancan

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre