Simona Ionescu / Redactor Șef

Gigi Becali își face echipă de negri ortodocși: „Dacă e de-al meu și mă împărtășesc cu el?!” 

Gigi Becali își face echipă de negri ortodocși: „Dacă e de-al meu și mă împărtășesc cu el?!” 
Că Gigi Becali este cu adevărat surprinzător, știe deja toată lumea. Ultima lui idee îl poate plasa în manualele de istorie, pe mapamond. Gigi Becali va constitui prima echipă de fotbal pe criterii religioase și de culoare.

Noul FCSB va fi constituit exclusiv din jucători de culoare, din Africa, în mod obligatoriu creștini ortodocși. Deja, notează presa sportivă, finanțatorul roș-albaștrilor a renunțat la fotbaliștii cărora le expira contractul la finalul sezonului. Singurul care a fost păstrat e Valentin Crețu. Prin urmare, încep transferurile. Alexandru Băluță a și fost prezentat oficial. Totodată, Becali a adus și primul fotbalist de culoare, din Africa de Sud, Siyabonga Ngezana. Acesta joacă fundaș central.

Religia sportivului a cântărit cel mai mult în ochii lui Becali

Gigi Becali a vorbit, marți, despre noul său jucător african. El a dezvăluit că apartenența acestuia la religia creștină a fost un criteriu major în alegerea lui. Mai mult, finanțatorul vicecampioanei României a declarat că i-a cerut deja managerului general al clubului să îi facă o echipă alcătuită doar din jucători de culoare practicanți ortodocși.

„Hai să vă spun cum a fost. L-a găsit Vulturar (n.r – pe Siyabonga Ngezana) și după aia l-a văzut MM și mi-a spus că pare prea bun. După aia, și-a pus nu știu ce pe Instagram din Matei. Înseamnă că e ortodox! Le-am spus să-l ia imediat, nu contează cât costă, să dea banii! Voi acum o să râdeți, dar dacă e ortodox de-al meu și mă împărtășesc cu el!? Și au dat pe el 500.000-700.000, nici nu știu cât au dat cu toate.

Acum mai vrem să luăm încă unul de acolo, tot ortodox. I-am zis lui Mihai: Băi, Mihaie, fă-mi o echipă numai de negri ortodocși!. N-am eu acolo în Rwanda și Uganda, că n-au fotbal, că aș fi luat de acolo. Acolo sunt ai mei, botez acolo câte 2.000 – 3.000 de copii o dată, dar îi fac acum ortodocși și îi fac fotbaliști, îi aduc la FCSB”, a declarat Gigi Becali, citat de Pro Sport.

„Urmăriți-l pe Hristos!”

De altfel, motto-ul jucătorului cu aproape 40.000 de urmăritori pe instagram este: „Nu mă urmăriți pe mine, urmăriți-l pe Hristos”. Fotbalistul a făcut o postare emoționantă „despre decizia pe care am luat-o pentru viitorul meu…: Aceasta a fost cea mai grea decizie pe care am luat-o pentru mine și pentru familie, dar întotdeauna am avut în vedere să plec în termenii potriviți, în modul potrivit și la momentul potrivit, iar asta este acum…

Inspirat de Siyabonga Ngezana, Gigi Becali vrea să înființeze prima echipă integral de culoare din România și exclusiv creștin ortodixă

Crescând susținând această echipă, a fost ca un vis devenit realitate să fac parte din ea …. Experiențele cu suișuri și coborâșuri au creat amintiri minunate de frățietate ❤️ Niciodată nu voi putea descrie în cuvinte dragostea și sprijinul pe care le-am primit din partea familiei Kaizer și a fanilor, din prima zi și până în ziua plecării mele…

Mulțumesc antrenorilor care m-au antrenat în trecut pentru îndrumare și cuvintele de înțelepciune, cum ar fi antrenorul @komphelasteve , Giovanni Solinas, Ernst Middendorp, Gavin Hunt, Dellon Shepard și Arthur Zwane. Am venit aici ca un băiat tânăr, acum plec ca un bărbat (uyindoda Sessa)(…)”.

Gigi Becali construiește biserici în Africa

Gigi Becali face tot ce poate ca să ajungă în Rai. Afaceristul a făcut biserică în Rwanda și va mai ridica alte lăcașuri sfinte în Congo și Uganda.

Pe 30 octombrie, anul trecut, biserica cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” pe care a ridicat-o în Rwanda a fost sfințită. 800.000 de euro a cheltuit Gigi Becali pentru a face o biserică cu totul extraordinară în statul african Rwanda și a mai plătit și pentru construcția de alte biserici în Congo şi Uganda. Lăcașul sfânt a fost construit în Rwamagana, o localitate de 47.203 de locuitori situată în estul Rwandei.

Cel care s-a ocupat ca toate lucrurile să fie ca la carte a fost părintele arhimandrit Nectarie, un preot misionar din Africa, iar picturile au fost realizate de un artist român. Biserica a fost sfințită de patriarhul Theodoros al Africii.

Sursa foto: Instagram, arhivă

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre