Simona Ionescu / Redactor Șef

Idei pentru amenajarea holului de la intrarea în casă

Idei pentru amenajarea holului de la intrarea în casă
Sunt sute de idei pe Internet pentru amenajarea holului de la intrarea în casă. Cele mai multe presupun sume mari de bani și o casă mare. Uite câteva idei și trucuri pentru holurile mai mici, de la bloc!

De regulă, holul este un spațiu fără luminozitate multă, are diferite dimensiuni diferite, de la foarte mici, la foarte mari. De aceea, trebuie să ne gândim ce buget avem, ce spațiu trebuie aranjat, ce culori ne plac, ce am vrea să ne întâmpine când intrăm în casă.

Idei pentru amenajarea holului de la intrarea în casă

Tapetul, podeaua și vopseaua trebuie bine alese, iluminatul să fie cu elemente corespunzătoare așezate în unghiuri perfecte pentru a oferi o perspectivă bună a holului. Mobilierul să fie simplu, dar bine așezat, scrie xtdeco.ro.

De preferat, locurile de depozitare ale unor obiecte, haine, încălțăminte să fie prevăzute în locuri care nu deranjează ochiul uman.

Eleganța trebuie să primeze încă de la ușă, să dea tonul casei, să fie atrăgător și funcțional, nu încărcat.

Culorile potrivite pentru holul de la intrare

Cromatica holului dă tonul în care va fi zugravită toată casa, care trebuie să fie în armonie, pentru a nu provoca un disconfort vizual.  Se știe că în încăperile mici trebuie folosite nuanțe deschise, pale, chiar alb.  Puteți să optați pentru zugrăvirea unui singur perete, într-o nuanță de accent, care să se regăsească și în alte camere din casă.

Holul nu trebuie să fie vopsit după reguli stricte, trebuie să dea o notă personală, să aibă nuanțe calde care să vă primească cu căldură ,,acasă”.

Sunt recomandate lămpile amplasate pe pereți nu pe tavan, lămpi cu semi-abajur, felinare, aplice, veioze amplasate pe corpuri din spații întunecate, oglindă amplasată pe un corp, usă sau perete pentru mărirea orizontului, becuri sub formă de făclie cu lumină intermitentă, lustre cu bec cu lumină variabilă, scrie xtdeco.ro.

Trucuri pentru a face un hol să pară cât mai mare

Maximizarea optică este un truc prin care facem un hol deosebit de eficient. Pentru aceasta, alegem colțurile și nișele, instalăm corpurile de mobilă ce nu trebuie să lipsească dintr-un hol. Dulapul de îmbrăcăminte care trebuie să fie amplasat lângă ușă, poate să aibă o înălțime în raport cu înălțimea camerei și pantofarul de dimensiuni mici, cu sertare rotative care se închid. Pe una din ușile dulăpioarelor poate fi plasată o oglindă sau un suport din lemn, fier forjat pentru a înveseli atmosfera.

Etajera pentru umbrelă sau dispozitivul pentru încălțător, au la rândul lor rolul de a îmbunătăți spațiul virtual al holului.

Amenajarea unui hol îngust

Se cunoaște că majoritatea persoanelor de la noi din țară locuiesc în apartamente construite în blocuri de locuințe. Arhitectura acestor holuri de la intrarea în apartament nu este schimbată foarte mult de la o construcție la alta. De regulă, aceste holuri sunt înguste și lungi, fără luminozitate corespunzătoare, dar îți oferă posibilitatea de a amplasa corpuri de mobilier înguste și închise: cuier, pantofar, unde obiectele sunt ordonate și nu încarcă vizual încăperea.

Amplasarea unei oglinzi în fața unui corp de iluminat sau a unei uși de la intrarea în cameră, va mări încăperea și o va lumina, fiind foarte utilă și pentru a-ți aranja ținuta înainte de a pleca de acasă.

Pentru a da senzația unui hol mai spațios, podeaua ar trebui să fie din gresie sau parchet într-o nuanță deschisă și caldă, scrie xtdeco.ro.

Amenajarea unui hol foarte mic

Spațiu mic-piese puține.

Pe scurt, piese de mobilier pentru depozitare: umerașe, etajeră pentru palărie,căciula, umbrelă, încălțător, suport geantă, suport chei și alte mărunțișuri.

Alegerea desenului de pe tapet în funcție de forma holului

Cu o mulțime de texturi și modele, desenele de pe tapet pot reprezenta forme din natură (frunze, flori, fructe), peisaje (alese în funcție de mărimea, luminozitatea , mobilierul ales), desene din linii și forme geometrice, mixaje. Depinde de tipul tapetului pe care doriți să îl folosiți (pe hârtie, pe material textil ) și de gustul fiecăruia. Sursa: xtdeco.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre