Simona Ionescu / Redactor Șef

Ieri umilit, azi milioanar. Sebastian Dobrincu, adevărata poveste din spatele plecării în America

Ieri umilit, azi milioanar. Sebastian Dobrincu, adevărata poveste din spatele plecării în America
Statisticile UNICEF confirmă că aproape jumătate dintre elevii români sunt victime ale bullying-ului. Fostul ministru al Educației, Monica Anisie, a vorbit recent despre fenomenul de bulling în școlile românești, într-un dialog cu Sebastian Dobrincu și a jurnalistului Gabriel Fereșteanu. Foarte puțini români însă știu că Sebastian Dobrincu, cel mai tânăr milionar român din Sillcon Valley, să fie una dintre victimele bullingului.

Înainte să plece peste ocean, Sebastian a fost nevoit să schimbe liceul. A fost umilit și agresat de colegii de școală, tânărul fiind încă un elev român de pe lunga listă a victimelor abuzate în școală. 

La cel mai dur incident, necesară intervenția poliției

Primele probleme pentru Sebastian Dobrincu au început când era în clasa a X-a : ,,Am fost un tip pasionat de informatică de când eram mic, iar asta m-a făcut diferit. Am încercat mereu să fiu un om bun și atent cu cei din jurul meu, dar faptul că nu aveam pasiuni comune m-a exclus efectiv din orice grup.

Oricât de mult am încercat să mă integrez mi-a fost imposibil, ba mai mult, am trecut prin episoade pe care mi-e greu să mi le amintesc. Am fost marginalizat, mi-au fost aruncate cuvinte urâte și fiecare săptămână la școală devenea mai greu de dus.

Totul a început doar cu ijgniri, dar cu timpul, faptul că nimeni nu a intervenit mi-a îngreunat situația de la agresiuni verbale, la agresiuni fizice, până când a intervenit poliția. ”

,,M-au așteptat după ore, apoi m-am mutat din respectivul liceu”

Sebastian Dobrincu povestește cu greu despre cel mai dur incident pe care l-a trăit în perioada în care a fost victima bullying-ul: ,,Situația în care am fost marginalizat a atins apogeul când am fost așteptat după ore.

După o rundă de jigniri greu de reprodus am fost amenințat că voi fi așteptat după școală de băiatul cu care aveam conflictul și gașca lui de prieteni. Am primit câțiva pumni, iar la scurt timp am chemat poliția. Am ajuns la secție alături de părinții mei, am dat declarații și la scurt timp am și schimbat liceul”, își amintește Sebi.

De atunci, pentru tânărul de 22 de ani, lucrurile s-au schimbat esențial. Aplicația pe care a creat-o este folosită în prezent de staruri ca Selena Gomez și înregistrează venituri de peste 2 milioane de dolari.

Povestea de dragoste dintre Antonia și Alex Velea. Un basm în care s-au luptat din greu la început

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre