Simona Ionescu / Redactor Șef

Într-un oraș din România, bărbații pot avea patru neveste. Mai rău, femeile se cumpără ca la piață

Într-un oraș din România, bărbații pot avea patru neveste. Mai rău, femeile se cumpără ca la piață
Vă vine se credeți? În România, în secolul XXI, există o zonă în care bărbații se pot căsători cu mai multe femei în același timp, fără să încalce vreo lege!

În alte zone din țară, un astfel de act duce la pedepse cu închisoare, însă în cartierul Bendea din orașul tulcean Babadag totul este posibil. Aici, bărbații pot avea chiar și patru soții deodată.

Viitoarele mirese se cumpără

Este vorba despre o comunitate restrânsă din județul Tulcea, care numără aproximativ 1500 de persoane. Însă, conform tradiției, nu se obțin așa ușor viitoarele mirese. Tinerii bărbați sunt nevoiți să scoată din buzunar sume semnificative pentru a păși în fața altarului.

O viitoare soție poate cere și 30.000 de euro, sumă deloc mică, mai ales dacă te gândești că bărbatul care o cere de nevastă mai are alte două sau chiar trei acasă. Însă, vorba aceea: „Obrazul subțire cu cheltuială se ține”!

Obiceiul este de origine musulmană

Localnicii din zonă i-au poreclit pe cei din comunitate „rromi turciți”, asta pentru că trăiesc după anumite obiceiuri musulmane păstrate de zeci de ani. Femeile se mărită de la vârste foarte fragede, iar multe dintre ele sunt pur și simplu vândute.

Obiceiurile depind de cât de cuminte este fata respectivă, de zestrea pe care o are, familia din care provine, dar și de culoarea părului.

Cele mai căutate femei

Tradiția spune că fetele care au părul blond simbolizează bunăstarea, de aceea sunt cele mai căutate. Galbenul este culoarea spicelor de grâu, dar și a aurului, metal scump și apreciat de această comunitate. Din aceste motive, o femeie poate fi vândută și cu suma de 30.000 de euro, spun localnicii.

Prețul fetelor care se apropie de măritiș pleacă de la câteva sute de euro și ajunge până la 30.000 de euro, în funcție de calitățile pe care le au.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre