Ion Țiriac a spart, dintr-o pasă, 2 milioane de dolari: „Sunt momente în viață când îți pierzi busola”

Fostul mare tenismen a pățit ce pățim mulți dintre noi: când sunt prea multe opțiuni, te lași copleșit. Nu mai alegi cu cap, ci impulsiv. „Sunt momente în viață când îți pierzi busola”, a recunoscut Ion Țiriac într-un interviu.
Cu o colecție de aproximativ 350 de vehicule, Ion Țiriac își expune comorile într-un muzeu auto personal. Anul trecut se lăuda cu cea mai nouă bijuterie a colecției sale: un Ferrari F176 Monza SP2, un model echipat cu cel mai puternic motor V12 aspirat produs vreodată de celebra marcă italiană.
„M-am îndrăgostit de Ferrari Monza SP2. Este un model superb și arată spectaculos”, a declarat omul de afaceri în timpul evenimentului de integrare în galerie.
Cine credea că Ion Țiriac se va opri aici, se înșela. La aproape 86 de ani, fostul sportiv și-a mai făcut un cadou: un Ferrari Daytona SP3, „un hypercar pur-sânge” cum e supranumită mașina, fără niciun gram de electrificare. Motor V12, 840 de cai putere, 9.500 de rotații pe minut și accelerație de la 0 la 100 km/h în doar 2,8 secunde.
Pe mașina aceasta a „spart” 2 milioane de dolari, dar deja pe piață se vinde și cu 5 milioane. Doar 599 de exemplare există în toată lumea, iar unul dintre ele se află acum în România, în colecția lui Ion Țiriac.
Modelul vine cu acoperiș din fibră de carbon detașabil, scaune din piele inscripționate cu „Țiriac Collection” și centuri de siguranță cu prindere în patru puncte. Cutia de viteze schimbă în 200 de milisecunde. Practic, noua achiziție a lui ion Țiriac este un monstru mecanic, pe care doar puțini și-l pot permite.
Vorbind despre „micile plăceri ale vieții”, și anume achizițiile de mașini de milionane de dolari, Ion Țiriac a recunoscut că uneori pur și simplu nu se poate abține.
„Acum trei ani (n.r. patru) am fost la Pebble Beach (în California), la o licitație. M-am întors de acolo cu 32 de mașini! M-am dus acolo și mi-am pierdut complet busola – asta era mai frumoasă, aia era prea scumpă… și tot așa”.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook